27 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu Antalya'da toplu açılış törenine katıldı!

 Ahmet Davutoğlu Antalya'da toplu açılış törenine katıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da 152 tesisin toplu açılış törenine katıldı.Başbakan Davutoğlu, 365 milyon liralık 152 tesisin açılışını yapacaklarını ifade ederek, bu açılışta kavşaklar, gençlik merkezleri, devlet hastaneleri bulunduğunu anlattı.



Başbakan Davutoğlu, Antalya'da 152 tesisin toplu açılış törenine katıldı.


Davutoğlu, yerel seçimlerde Antalya'nın Menderes Türel'e verdiği desteğe teşekkür ederek, artık Antalya'da kara günlerin geride kaldığını söyledi. 


"Çalışmadan bira festivalleri tertipleyen belediye başkanları geçmişte kaldı. Şimdi Akseki'nin içme suyu sorununu çözen Menderes Türel var" diyen Davutoğlu, Antalya'nın dağlarında, kenarında, kıyısında hizmet almamış hiçbir yerin kalmayacağını belirtti. 


Başbakan Davutoğlu, 365 milyon liralık 152 tesisin açılışını yapacaklarını ifade ederek, bu açılışta kavşaklar, gençlik merkezleri, devlet hastaneleri bulunduğunu anlattı. 


Tesislerin, Antalya'ya hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, Alanya'ya üniversite sözü vererek, kısa zamanda üniversitenin bitirileceğini kaydetti. Davutoğlu, bütün Toroslar'ın, Antalya'nın her ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.


-"Dünyanın kalbi Antalya'da atacak"

EXPO'nun 2016'da, NATO Dışişleri Bakanlığı toplantısının da bu sene Antalya'da yapılacağını, G-20 Zirvesi'nin de Antalya'da toplanacağını hatırlatan Davutoğlu, "Dünyanın kalbi Antalya'da atacak" dedi.

 

Davutoğlu, Antalya'nın bundan sonra da sadece Türkiye'nin değil, bütün Akdeniz'in, Avrupa'nın, dünyanın bildiği, efsane bir şehir olarak, herkesin ziyaret etmek istediği bir yer olacağını söyledi. 


Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı projesini de yakından takip ettiğini ifade eden Davutoğlu, hızlı trenlerin, Anadolu'dan Antalya'ya akacağını kaydetti.


Eskişehir-Kütahya-Afyon-Burdur-Isparta-Antalya hızlı trenini de hayata geçireceklerini anlatan Davutoğlu, her yere hizmet götürmeye kararlı olduklarını, hizmetleri tüm Türkiye'ye yayacaklarını belirtti.


-152 tesis açıldı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, törendeki konuşması için kürsüye Antalyaspor atkısıyla çıktı.


Açılışlar için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a telekonferans yoluyla ayrı ayrı bağlanan Davutoğlu, Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu'nun açılışında Bakan Kılıç'ın yanında yer alan öğrencilerle sohbet etti.



AA


Geri Dön