28 / 03 / 2024

Ahmet Davutoğlu: Doğu'da kalkınma hamlelerimiz devam edecek!

Ahmet Davutoğlu: Doğu'da kalkınma hamlelerimiz devam edecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün TOBB'da Doğu ve Güneydoğulu oda, sendika ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiği istişare toplantısının kapalı bölümüne çözüm süreci damgasını vurgu...



TOBB istişare toplantısına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgede yaşananların yatırımlara yansımaması için güvenlik sözü verdi. Davutoğlu, "Kalkınma hamlelerimiz devam edecek" dedi


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün TOBB'da Doğu ve Güneydoğulu oda, sendika ve sivil toplum örgütleriyle bir araya geldiği istişare toplantısının kapalı bölümüne çözüm süreci damgasını vurgu. 35 ilden 7 sivil toplum örgütünün katıldığı toplantının basına kapalı gerçekleştirilen bölümünde başkanlardan 25'i söz alarak sorunlarını dile getirdi. Başkanlar, çözüm sürecinin devam etmesinin bölge ekonomisi ve insanları üzerindeki olumlu etkisini dile getirdi. Bölgede yaşanan olayların yatırıma gelenleri ürküttüğüne dikkat çeken oda ve borsa başkanları, güvenliğin bu kapsamda en önemli sorun olduğuna dikkat çektiler. Başbakan Davutoğlu ise, güvenlik konusunda yaşanan endişelerin giderileceği güvencesini verdi. Başkanlar da, bunun bölgedeki esnaf ve tüccar için ekonomik bir nefes aldıracağını ifade etti. Bölgedeki elektriklerin sık kesintisi Davutoğlu'na anlatıldı. Kesintilerin bölgedeki küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinde ciddi üretim durgunluğuna yol açtığı kaydedildi. Kobani olaylarını gerekçe göstererek bazı illerde yağmalamaya kadar varan olaylar neticesinde esnafın uğradığı zararlar da toplantıda dile getirildi. Esnaf temsilcileri, zararın bir kısmının karşılanması talebinde bulunurken, ağırlıklı olarak güvenliklerini sağlanmasının daha önemli olduğunu belirttiler. 


SOMUT ADIMLAR ATILACAK 

Başkanları 2 saat boyunca dinleyen Davutoğlu, çözüm sürecinin mutlaka sürdürüleceğini söyledi. AK Parti iktidarı döneminde Doğu Anadolu için 85 milyar, Güney Doğu Anadolu bölgesi için ise 81 milyar lira kamu yatırımı ve desteği yapıldığını hatırlatan Davutoğlu, bundan sonra da somut adımların atılacağına işaret etti. Başbakan Davutoğlu, TOBB'daki konuşmasında AK Parti iktidarları döneminde Doğu Anadolu'daki 14 ilin 10'una, Güneydoğu'daki 9 ilin 8'ine havaalanı yapldığına da dikkat çekti. 


İZMİR İLE VAN ARASINDA HİÇ FARK KALMAYACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin kalkınmasında İstanbul ile Diyarbakır, Konya ile Muş,  İzmir  ile Van arasında hiçbir fark olmayacağını söyledi. Ahmet Davutoğlu, "Bütün Türkiye, yeni Türkiye ideali etrafında, ortak bir projede ayağa kaldırılacak. Türkiye yükselen küresel ekonominin öncüsü olarak uluslararası alanda hak ettiği itibarı kazanacak. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda atacağımız adımlar hiçbir şekilde vandalizme feda edilmeyecek. Kalkınan Türkiye'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bağlamında yansımaları da önümüzdeki dönemde çok açık şekilde görülmeye başlanacak" şeklinde konuştu.


KALKINMA HAMLELERİ DEVAM EDECEK

Tüm engelleyici çabalara rağmen kalkınma hamlelerinin devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Yeni teşvik paketinde en fazla istifadeye mazhar 6'ncı bölge teşvikinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine öncelik verdik. Daha ilk aşamada 13 milyar liralık yatırımın altyapısı devreye sokuldu. Bölge yepyeni bir geleceğe ve perspektife açıldı. İşte bu vandallar, eşkıyalar, teröristler böyle bir geleceği imha ve tahrip etmek için harekete geçtiler. Bizler burada hem siyasi irade, hem de sivil toplum temsilcilerimizin ortak sesi olarak böyle bir geleceği imha projesine karşı dimdik ayakta durmaya kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" dedi.


Sabah 


Geri Dön