27 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu inşaatı süren Konya Bilim Merkezi'ni inceledi!

Ahmet Davutoğlu inşaatı süren Konya Bilim Merkezi'ni inceledi!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Konya Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.



Bakan Davutoğlu, Bilim Merkezi'nin çocukların ülkeyi çok daha üst teknolojiye doğru taşıyacakları bir merkez olacağını söylerken; Bakan Avcı da Konya Bilim Merkezi’nin Anadolu kentlerinin birlikte, dayanışma içinde olduklarında neler yapabileceklerinin güzel bir örneği olduğunu vurguladı.



Çeşitli programlara katılmak için Konya’da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Konya Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Burada bakanlara bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nin farklı bir cazibe merkezi olacağını ve yaklaşık 1 milyon ziyaretçi beklediklerini dile getirdi. TÜBİTAK’ın Konya’da bir ilki de gerçekleştirdiğini, 30 milyon TL’yi bulacak sergi desteği verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya Bilim Merkezi’nin bundan sonra kurulacak bilim merkezlerine model olacağını vurguladı.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yapılan sunumun ardından inşaat alanında incelemelerde bulundu.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim Merkezi'nin Türkiye'de bir ilk niteliğinde olduğunu söyledi. Merkezin dünyada da önemli bir merkez olmaya aday olduğunu ifade eden Bakan Davutoğlu, “Burası bilim aşkının yeşerdiği, çocuklarımızın ülkemizi çok daha üst teknolojiye doğru taşıyacakları, ilk çalışmalarını yaptıkları bir merkez olacak” dedi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bakan olarak ilk resmi ziyaretini Konya'ya yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Konya'da çok güzel eserlerle karşılaştıklarını vurgulayan Avcı, “Konya Bilim Merkezi de bunlardan biri. Bu merkezin bugünlere gelmesine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Konya Bilim Merkezi aslında Anadolu kentlerinin birlikte, dayanışma içinde olduklarında neler yapabileceklerinin güzel bir örneği. Konya Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Konya Valiliği, Konya üniversiteleri ve yerel yönetimler uyumlu bir çalışmayla böyle bir eserin ortaya çıkmasına vesile oluyorlar. Bu işbirliklerinden dolayı onları tebrik ediyorum” diye konuştu.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, daha sonra Selçuklu ilçesindeki önce Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'n, ardından da Osman Gazi İlkokulu'nda geçerek incelemelerde bulundular.


Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön