25 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu Samsun'daki projeleri anlattı!

Ahmet Davutoğlu Samsun'daki projeleri anlattı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 Ekim 2015 Pazartesi günü Samsun'da gerçekleştirdiği ilk seçim mitinginde müjdeler verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu Samsun'a hangi müjdeleri verdi. Davutoğlu, "Samsun'a verdiğimiz sözlerin arkasındayız" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım 2015 genel seçimleri için ilk mitingini 5 Ekim 2015 Pazartesi günü Samsun'da gerçekleştirdi. Samsun Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'a hızlı tren, 900 yataklı şehir hastanesi, Samsun batı çevre yolu müjdesi verdi.  Davutoğlu, 13 yılda Samsun'a 14.3 milyar lira tutarında yatırım yaptıklarını söyledi. 


SAMSUN'A 900 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ GELİYOR

 

Başbakan Davutoğlu, yeni dönemde Samsun'a yeni yatırımlar yapacaklarını belirterek, konuşmasında, "Samsun'da önümüzdeki dönemde 12 adet sağlık tesisi, 900 yataklı şehir hastanesi, 1 atık su arıtma ve  30 taşkın koruma tesisi, 19 Mayıs Dağköy barajı, Ladik-İbi ve Havza  Ovası sulamaları, 30 spor tesisi, 2 Organize Sanayi Bölgesi bunların hepsini gerçekleştiriyoruz. Tekkeköy'de de 33 bin 919 seyirci kapasiteli bir stadyum inşaa ediyoruz. Samsunspor'a başarılar diliyoruz" dedi.


ANKARA-SAMSUN HIZLI TREN HATTI YAPILACAK


Samsun'a yapılacak yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İlkadım ilçemizi de kapsayan Kıranköy kentsel dönüşüm projesi ile 2 bin konut yapıyoruz. Samsunda kötü yapılaşmadan eser bırakmayacağız. Bütün şehirlerde Organize Sanayi Bölgelerini şehir dışına çıkaracağız. Samsun Batı Çevre Yolu'da bölünmüş yol olarak bitirilecek. Samsun'u sporda cazibe merkezi yapıyoruz. 2017'de Samsun'da işitme engelliler olimpiyatlarını yapıyoruz. Tekkeköy Lojistik Merkezi ile Samsun'u Karadeniz'in lojistik merkezi yapacağız. Bafra da iş ve ihracat geliştirme merkezi yapacağız. Samsun ile Ordu'yu hızlı tren ile kardeş kılacağız inşallah. Samsunlulura söylüyorum, hiç merak etmeyin Ankara-Samsun hızlı tren hattınıda mutlaka yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.


SAMSUN'A YAPILAN YATIRIMLARIDA AÇIKLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'a yapılan yatırımlarla ilgili verdiği bilgide ise şunları dile getirdi."Değerli Samsunlular öyle bir aşk verdiniz ki bize. Ama bu meydana Samsun'a yapacağımız hizmetleri anlatmadan gitmek bize yakışmaz. 7 Haziran öncesinde buraya geldim. Burada bazı sözler verdim. Samsun'a verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Bir kısmını yaptık bir kısmını yapacağız. 2002'den beri Samsun'a 14.3 milyar lira tutarında yatırım yaptık. İhracat rakamı 38 milyon iken şuanda 466 milyon dolar yüzde 10 misli artmış. 3 bin 456 derslik, yedi hastane, 22 sağlık merkezi ve sağlık evi, 50 taşkın koruma tesisi, 7 atık su arıtma tesisi ve 67 spor tesisini Samsun'a kazandırdık. Yurtlarımızda yatak kapasitesini Samsun'da 4 bin 272'den 10 bin 766'ya çıkarttık. Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 12 bin 170 yurt kapasitesine ulaşmak. Gelemen Lojistik Merkezini açtık, 2003'de Samsunu doğalgazla buluşturduk. Ladik-derinöz ve Vezirköprü barajlarını hizmete aldık. Bafra ve Atakum yüzme havuzlarını ise tamamladık. Samsunlu çiftçilere 13 yılda tam 1.3 milyar Türk lirası destek verdik.! 

 

Samsun Kent Haber


Geri Dön