26 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu: Türkiye Pasifik adalarında büyükelçilik açacak!

Ahmet Davutoğlu: Türkiye Pasifik adalarında büyükelçilik açacak!

Türkiye ile Pasifik'teki Gelişmekte olan Küçük Ada Devletleri Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye önümüzdeki dönemde Pasifik adalarında bir büyükelçilik açacak" dedi.




Türkiye ile Pasifik'teki Gelişmekte olan Küçük Ada Devletleri Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye önümüzdeki dönemde Pasifik adalarında bir büyükelçilik açacak" dedi. Türkiye ile Pasifik'teki olarak büyükelçiliğimiz Gelişmekte olan Küçük hizmet görecek" dedi.


 

 KENDİLERİ BEYAN ETTİ 


Bakanları Toplantısı The Grand Tarabya Hotel'de Pasifik Ada ülkeleri de 14 gerçekleştirildi. Dışişleri ülkeyi temsilen Türkiye Bakanı Ahmet Davutoğlu bir büyükelçiliğin ev sahipliğinde açabileceklerini kayda değer yapılan toplantıya Cook den Davutoğlu, "Bunu Adaları, Fiji, Kiribati, Mik- kendileri de beyan ettiler, Ronezya, Marşal Adaları, Türkiye temel masrafları Nauru, Niue, Palau, Pa- m giderme yönünde katpua Yeni Gine, Samoa, kılarını sürdürecek. BuSolomon Adaları, Tonga, gün bir teklifte bulunduk. 


Tuvalu ve Vanuatu Dışişleri Bakanı Türkiye G 20 zirvesine evleri Bakanları katıldı. sahipliği yapıyor. Ondan Toplantıda konuşan Dış- sonraki sene 2016 yılında işleri Bakanı Ahmet Da- Dünya İnsani Zirvesi'ne Davutoğlu, İstanbul'un tari- ev sahipliği yapıyor. Bu hi bir toplantıya ev sahip- gün ilklim değişikliği ve liği yaptığını söyledi. çevre sorunlarından ve Doğu Asya'dan çok etkilenen yerler kükatılan 15 ülke ile hem küçük ada ülkeleridir. Bu ikili ilişkilerin hem de önemli meselelerini bübölgesel ve küresel so- tün uluslararası platformların ele alındığını dile getirmekte söyleyen Bakan Ahmet kararlıyız. Bu kapsamda Davutoğlu, "Türkiye önü- Türkiye ile Pasifik Ada müzdeki dönemde Pasi- Devletleri arasında ortak fikir Adaları'nı temsilen bir bir çalışma grubu kurulabilir büyükelçilik açma kararı özellikle Dünya İnsarında. Japonya, Endonez Zirvesi'ne hazırlık yapmaya, Avustralya ve Yeni Zellenda'daki büyükelçilerimizin temsil ettiği bu adalarda, geniş coğrafyada bundan sonra daimi bu zirvelerde sorunların gündeme getirilmesini sağlamak için bir çalışma yapacağız" diye konuştu. 


Bursa Hayat 

 


Geri Dön