19 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu'na aylık 20 bin dolarlık villa!

Ahmet Davutoğlu'na aylık 20 bin dolarlık villa!

Dışişleri, Davutoğlu için aylık 20 bin dolara Hattatlar'ın villasını kiraladı. Peki neden?



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, görev süresinin bitimine kadar ikametgah olarak Dışişleri Konutu'nu kullanacağı kesinleşti. Çankaya Köşkü ile Dışişleri Bakanlığı arasında geçen hafta "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi bitine kadar Dışişleri Konutu'nun Cumhurbaşkanlığı'na ait olmasına" ilişkin geçici protokol imzalandı.

Dışişleri konutu Cumhurbaşkanlığı'nın

VATAN'ın edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasındaki protokol geçtiğimiz hafta içerisinde Çankaya Köşkü'nde imzalandı. Söz konusu protokolün imzalanmasını bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül istedi.

Protokolü Cumhurbaşkanlığı adına Genel Sekreteri Mustafa İsen; Dışişleri Bakanlığı adına da Müsteşar Ertuğrul Apakan imzaladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinin bitimine kadar geçerli olacak "geçici protokol" gereği, Dışişleri Konutu Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edildi. Yine protokol gereği, Dişişleri Konutu'nda çalışan personelin giderleri de Çankaya Köşkü bütçesine dahil edildi. Konutun mülkiyeti ise Dışişleri Bakanlığı'nda kaldı.

Davutoğlu'nun ailesi ile birlikte yerleşeceği konut, temsil düzeyi ve güvenlik boyutu gözetilerek belirlendi. Çankaya'daki Pembe Köşk'ün koruma altında olması nedeniyle tadilatın uzaması üzerine Cumhurbaşkanı Gül'ün buraya taşınması gecikti.

Davutoğlu için yüzme havuzlu villa

Söz konusu protokol, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Dışişleri Konutu'ndan Çankaya Köşkü'ne taşınmayacağını da kesinleştirmiş oldu. Çankaya Köşkü'ndeki tadilatın uzaması, Gül'ün 6 yıldır kullandığı Dışişleri Konutu'nda ikamete devam etmeye karar vermesine neden oldu.

Protokolün ardından Dışişleri Bakanlığı, halen bir kamu kuruluşunun misafirhanesinde kalan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için ikametgah arayışına girdi. Dışişleri Bakanlığı, Kayserili İşadamı Ahmet Hattat'ın Kırlangıç Sokak'taki dört katlı olan ancak kot katlarıyla birlikte 7 katlı olduğu belirtilen yüzme havuzlu ve özel güvenlikli villasını kiraladı. Davutoğlu'nun ailesi ile birlikte yerleşeceği konut, temsil düzeyi ve güvenlik boyutu gözetilerek belirlendi.

Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu villa için ayda 20 bin ABD Doları kira ödeyeceği öğrenildi. Davutoğlu'nun 1 Ağustos tarihinde yeni evine taşınacağı belirtildi. Hattat'ların villadan taşınma faaliyeti de sürüyor. Dün villadan antikalar çıkarıldı. Evlerini Dışişleri Bakanı'na kiraya veren Hattatlar'ın Beysukent'te bir villaya yerleşecekleri bildirildi.

Taşınma hazırlıkları başladı

Uzun yıllar Başbakan'ın danışmanlığını yapan Ahmet Davutoğlu kabinenin milletvekili olmayan tek bakanı. 1984'te Dr. Sare Hanım'la evlenen Davutoğlu dört çocuk sahibi. Davutoğlu ailesi şimdi Dışişleri Konutu yerine yeni villaya taşınmaya hazırlanıyor. Davutoğlu'nun en küçük çocuğu 9 yaşındaki Hacer Büke. Küçük Hacer, Başbakan'a yazdığı mektupla gündeme gelmişti. Babasını görememekten yakınan Hacer mektubunda 'Tayyip amca babamı işten at..!' diye yazmıştı.
Hale Gönültaş/Vatan


Geri Dön