25 / 04 / 2024

Ahmet Demirtaş kimdir?

Ahmet Demirtaş kimdir?

İnşaat Mühendisi Ahmet Demirtaş, Hatay Milletvekili aday adayı oldu. Peki, Ahmet Demirtaş kimdir? Ahmet Demirtaş, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte İnşaat Mühendisi Ahmet Demirtaş...



Ahmet Demirtaş kimdir?

İnşaat Mühendisi Ahmet Demirtaş, Hatay Milletvekili aday adayı oldu. Ahmet Demirtaş özgeçmişini şu şekilde anlatıyor; "20.07.1975 yılında İskenderun'da doğdum.İlkokulu İskenderun İnönü İlkokulunda, Ortaokul ve Liseyi İskenderun İmam Hatip Lisesinde, Üniversiteyi Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde tamamladım. 


Askerliğimi Diyarbakır 8. Ana jet üssünde yaptım.Siyasi hayata ilgim harita mühendisi olan; Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi'nde İskenderun İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuş İskenderun ve Belen İlçelerinde Belediye Başkan Adayı olmuş merhum babam Muharrem Demirtaş'ın hak ve halk için siyaset anlayışıyla başladı.Lise ve üniversite yıllarında Refah Partisi içinde siyasi çalışmalarda bulundum. 


2004 tarihinde Akparti  Ankara  İl Başkanlığı Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programını bitirdim.22 Temmuz 2007 tarihinde 23. 

Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Hatay İlinden Akparti 8. Sıra Milletvekili adayı oldum.2010 yılında Akparti Siyaset Akademisi Demokrasi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Programını bitirdim.2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Akparti İskenderunİlçesi seçim koordinatörlüğü görevini yaptım. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında görev aldım. 


Milli Gençlik Vakfı ÇukurovaÜniversitesi Komisyon Başkanlığını yaptım. Hatay Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti ve Muradiye Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti üyesiyim. İskenderun Hizmet Vakfı, İskenderun Genç İşadamları Derneği, Müsiad Ankara Şubesi, İstanbul Maden ve Metal İhracatçılar Birliği, Nevşehir Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası üyesiyim. 


1999 yılında iş hayatına özel bir firmada inşaat mühendisi olarak çalışmaya başladım. 


İstanbul, Kocaeli gibi Büyükşehir Belediyelerinin fotogrametrik yöntemle haritalarının yapımı,çeşitli belediyelere şehir planlama ve kentsel dönüşüm projeleri yapımı, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol ve köprü projelerinin yapımı, otel ve konut projeleri yapımı işlerinde proje yöneticisi olarak görev aldım. Birçok mesleki seminer ve konferanslara katıldım. Aynı firmadan 2006 yılında genel müdürlük seviyesinden ayrıldım.2006 yılından itibaren Kentyapı Yapı Proje Müşavirlik A.Ş. firmasını kurdum. Bu kapsamda Hacı Bayram Camii ve Çevresi Restorasyonunun yapımı, Gençlik Parkı'nın yeniden yapılması, Kuzey Ankara Kentsel Yenileme Rekreasyon alanı yapımı ayrıcaBâyezid-î Bistâmî Türbesi ve Çevresi Restorasyon Projesi, Habib-i Neccar Camii ve Çevresi Restorasyon Projesiyaptığımız işlerden bazılarıdır. 


2011 yılından itibaren faaliyet alanımızı genişletmek için doğaltaş ve jeotermal sektöründe faaliyet gösterecek İlktaş Madencilik Jeotermal Turizm A.Ş. firmasını kurdum. Bu kapsamda Nevşehir ilinde mermer fabrikasını faaliyete geçirdim. Anticonxy markası ile imal ettiğimiz ürünleri pazarlamak için dünyanın birçok ülkesindeki fuarlara katıldım. Halen üretimimiz ve ihracatımız devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıyım."







Geri Dön