19 / 04 / 2024

Ahmet Edip Uğur Balıkesir'in vizyon projelerini anlattı!

Ahmet Edip Uğur Balıkesir'in vizyon projelerini anlattı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in gelişimi ve kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri basına tanıttı. Uğur, Balıkesir'in projelerle Türkiye ve dünyada cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini maketler üzerinden basını bilgilendiren Başkan Uğur, bu projelerin sadece Balıkesir’in değil Türkiye’nin de vizyon projeleri arasında yer aldığını kaydetti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Protokol Girişinde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Başkan Uğur’un yanı sıra; Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Meclis Başkanvekili Ekrem Pehlivan, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Birol Şahin, Ulaşım Komisyonu Başkanı İsmail Çoban, belediye meclis üyeleri, BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları katıldı. Başkan Uğur, MIPIM Fuarında sergilenen Ayvalık Liman, Çay Deresi Rekreasyon, Gömeç Port, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plaj, Bandırma Sanayi ve Liman, Çamlık Tepesi ve BALTOK Projelerinin detaylarını maketler üzerinde basın mensuplarına aktardı.


“BALIKESİR’İ MARKA YAPACAĞIZ”

Fransa’nın Cannes şehrindeki MIPIM fuarında yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği projeler hakkında maketleri üzerinden bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Balıkesir’in daha iyi bir rol alması için çalışacaklarını vurguladı. Balıkesir’in coğrafi konumu, yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla önemli bir konumda bulunduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, bu dinamiklerin harekete geçirilip, Balıkesir’in daha iyi yerlere gelmesi için çalıştıklarını ifade etti.


Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Balıkesir, tüm ulaşım projelerinin merkezinde yer alıyor. Üç havaalanın bulunduğu Balıkesir, deniz taşımacılığında da önemli bir merkez. Balıkesir Havaalanı Terminali bu yıl Ulaştırma Bakanlığı’nın programına alındı. İhalesi yapıldığında inşallah Haziran-Temmuz ayında temeli atılacak. Güçlenen kara ve demiryollarıyla Güney Marmara’da bir HUB kent haline geliyor Balıkesir. İki üniversitenin bulunduğu Balıkesir fiziksel, toplumsal açıdan önemli bir şehir. Bizde Balıkesir’i bir bütün olarak ele alıp Marmara’sını Ege’sini geliştireceğiz. Bandırma bölgesinde düşündüğümüz OSB ve Liman Projesi, Marmara bölgesindeki Gönen’i, Manyas’ı, Erdek’i ve Marmara Adası’na katkı sağlayacak. Bandırma’ya gelecek sanayi Gönen’i de değerli hale getirecek. O zaman Gönen’in termali de marka olacak. Erdek’te marka olacak. Avrupa’daki sahil kentlerinin bizim Erdek’imizden, Edremit’imizden hiç farkları yok ama onlar oralara bir değer katıp, o yerleri marka yapmışlar. İnşallah bizde Balıkesir’imizi bu şekilde bir marka yapacağız”


Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan Fransa’nın Cannes şehrinde yatırımcılara sundukları projelerle ilgili olumlu geri dönüşlerin olduğunu kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, projelerin hayata geçmesiyle birlikte Balıkesir’in kısa sürede gelişip kalkınacağını vurguladı. Balıkesir’i sadece turizmiyle değil diğer güçlü yönleriyle de dünyaya tanıtmayı planladıklarını ifade eden Başkan Uğur, “ İşte gördüğünüz gibi Çay Deresi Rekreasyon Projesi onunla birlikte Çamlık Tepesi Projesi’yle insanları Balıkesir’e çekmek istiyoruz. Yılda 10 milyon kişi Balıkesir’den geçmektedir. Biz istiyoruz ki; Balıkesir’den geçen kişiler en az bir gün burada kalsın, esnafımız para kazansın. Çay Deresi’nde gezsin, höşmerimden, peynirden, Yağcıbedir halısından alsın. İşte Balıkesir’i böyle değerli hale getireceğiz. Bu potansiyelimizi iyi değerlendirmeliyiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’in peyniriyle ilgili çalışma yapıyoruz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız peynirle ilgili bir belgesel hazırlıyor. Balıkesir’de ne kadar butik ve endüstriyel peynir üreten yerler varsa hepsini ziyaret edeceğiz. Bunun sonucunda bir Kitap çıkarıp dünyadaki gurmelerin katılımıyla peynir fuarı düzenleyeceğiz. Nasıl ki Fransa’nın Rokfor Kasabası’nda peynir fuarı yapılıyorsa bizde peynirimizi böyle tanıtacağız. Burada peynir çalıştayı düzenleyip dünyadaki tüm gurmelerini buraya davet edeceğiz. Peynirimizi de bu şekilde tanıtacağız. Sadece sahillerimizi değil tarımsal ürünlerimizin de tanıtıldığı marka yapıldığı bir Balıkesir’i hayal ediyoruz” dedi.


Balıkesir’de yaşayan 1 milyon 200 bin kişiye dokunan hizmet ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Benim için önemli olan Balıkesir’de yaşayan 1 milyon 200 bin nüfus. Vatandaş memnuniyeti önemli benim için. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak biz hiçbir büyükşehir belediyesinde olmayan ulaşımda yenilemeyi gerçekleştirdik. Validatörlü, alçak tabanlı, engellilere uyumlu, kameralı araçlar vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Şu anda yenilediğimiz araç sayısı 500’ü geçti. Ayvalık, Gönen, Manyas, Bandırma ve Merkezde bu yenileme çalışmaları yapıldı. Balıkesir’deki dolmuş taksilerde inşallah hemşehrilerimiz rahat yolculuk edecek. Hepsi validatörlü olacak, para alışverişi kalkacak. Edremit’te de dolmuş taksilerle yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Edremit Körfezi’nde de araçlar yenileniyor, vatandaşlarımız daha konforlu araçları kullanacak. Kent Estetiği Daire Başkanlığımız, şu anda park-bahçe, çim, yeşillendirme, peyzaj gibi işlerde 2 milyon metrekareye hizmet ediyor. Bir taraftan da Sındırgı ve Savaştepe’de meydan düzenlemesi yapıyoruz. burhaniye’de amfi-tiyatro yapıyoruz. Burhaniye’de yeni meydan düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Marmara Adası’ndaki yolcu terminalin açılışını yapacağız. Topağaç’ta içme suyu ve kanalizasyon açılışını yapacağız. İki ay içerisinde 10 ilçemizde arıtma tesisinin açılışını yapıyoruz. Balıkesir’de arıtması olmayan ilçemiz kalmayacak. 10 ilçemize yeni mezbaha yapıyoruz. Bunların hepsi hemşirelerimiz için. Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı düşünerek Çocuk Köyü’nü yaptı. Çamlık Bölgesi’nde TÜBİTAK’la birlikte bilim merkezini yapacağız. Bunların hepsini bir iki yılda yapacağız” dedi.


SU ZAMMI YALANINA CEVAP VERDİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin su faturalarına zam yaptığı yönündeki asılsız iddialara da cevap veren Başkan Uğur, “ Projelerle ilgili yatırımcılar hep bizi arıyorlar. Türkiye’deki yatırımcıların bile ilgisini çekiyor. O zaman Balıkesir zengin turistin geldiği bir yer haline gelecek. Hükümetimizin yaptığı altyapı yatırımları devam ediyor. O yüzden bize laf edenler, her şeyde bizi tenkit edenler var. Suya zam yaptınız diye bizi tenkit ediyorlar. Katık atık parası alıyoruz ve biz bu paraları ilçe belediyelerine veriyoruz. İlçe belediyeleri bu parayla çöp topluyor, hizmet yapıyor. İşte bu katı atık parası da bu masrafların karşılığında alınıyor. Örneğin; bu bedel Erdek’te 12 lira. Bu tutar kişinin kullandığı su faturasına dahil ediliyor. Biz bu tutarı toplayıp Erdek Belediyesi’ne teslim edeceğiz. Bizim zam yaptığımız yok. 2014 yılında elektrik kesildi sular kesildi. Biz gittik 3.5 milyon lira yatırım yapıp Jeneratör aldık” dedi.


MIPIM Fuarında yer alan vizyon projelerin sadece Balıkesir’in değil Türkiye’nin de vizyon projeleri arasında yer aldığını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “ En küçük projenin değeri 100 milyon dolar. Bandırma’ya düşündüğümüz yatırımın sonucunda gelecek yatırım 20 milyar dolar. Bunlar Türkiye için önemli yatırımlar. Vizyon projeler bunlar. Bu projeler olduğunda İzmir’le Bursa’yla yarışacağız. Bizim yeraltı ve yerüstü zenginliklerimiz var. Bunları iyi planlamalıyız. Kimsenin isteği uğrunda çalışmayız. Anket yaptırıyoruz; bir yabancı misafiriniz geldiğinde nereye gidersiniz diye soruyoruz. Cevap: Yaylada AVM. Böyle olmaz. İnşallah hemşerilerimiz bu projeler bittiğinde misafirlerini bir Çay Deresi’ne götürecek, teleferikle Çamlık Tepesine çıkaracak. Neden bütün yatlar Muğla’ya gidiyor? Çünkü senin yat limanın yok ki. Yat limanı yaparsak İstanbul, Bursa Kocaeli’nden insanlar buraya gelecek. Daimler geldi yatırım yapacak buraya. Nerede kalacaklarını soruyor. İşçilerim, yöneticilerim nerede kalacak diye soruyor. Onlara Baltok’tan 300 daire vereceğim. İşte biz bunlarla uğraşıyoruz. Bütün Avrupa geldi bu maketleri inceledi, projeler hakkında bilgi aldı. Sizin gibi maket hazırlayan, bilgi veren belediye yok dediler. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bütün meseleleri çözeceğiz. Sabancı geldi inşaat ruhsatını kestik. 1 milyon 300 bin lira aldık. Hilton’da geliyor onlardan da ruhsat keseceğiz. Kavşak düzenlemesi yapacağız dedik. Yaptık mı? Yaptık. Şimdi Hastane Kavşağı, Tren Garı Önü ve Hükümet önü devam edeceğiz” dedi.


Şahsını karalamak amacıyla çıkan iddialara da cevap veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Kimisi beni Paralelcilikle suçluyor. Paralelci yaftası bana bulaşmaz. Paralelle en büyük mücadeleyi ben yaptım. 2014 seçimlerinde de yaptım ondan sonra da yaptım. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Her gün bir açılış yapacağız. Her hafta çevreden 100 bin kişi Balıkesir’e getireceğim. Balıkesir’in ekmeği büyüyecek” dedi.


Körfez Star



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa’da katıldığı yapı fuarı MIPIM’de yabancı işadamlarına tanıttığı vizyon projelerinin maketleriyle basının karşısına çıktı. Uğur, “Balıkesir’i  İzmir  ve Bursa ile yarıştıracağım” dedi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa'da 15-18 Mart tarihleri arasında katıldıkları uluslararası MIPIM fuarında tanıttıkları Balıkesir'in vizyon projeleri olan Ayvalık Limanı, Çay Deresi, Telefrik, Port Gömeç, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plajı, Bandırma Limanı ve Baltok'un maketlerini tanıttı, bu projelerle Balıkesir'i dünya şehri yapacağını kaydetti.


Balıkesir'e turist gelmesi için yat limanı ve tesisler yapılması gerektiğini ifade eden Uğur, 'vizyon projeleri'nin maliyetinin en az 100 milyon dolar olduğunu söyledi. Bunların dışında sadece Bandırma Limanı için 20 milyar dolarlık yatırım geleceğini kaydeden Uğur, "Bizim düşündüğümüz 3. Boğaz Köprüsü'nden, Kanal İstanbul'dan, nükleer santraldan bile önemli yatırımlar. Vizyon projesi bunlar. Ben bunda başarılı olduğum zaman Balıkesir'i, Bursa ve İzmir ile yarıştıracağım. Sanayide, üniversitede, turizmde yarıştıracağım. Benim çok büyük yeraltı, yerüstü, kıyı zenginliğim var. Balıkesir'i çok iyi planlamam lazım. Ahmet'in Mehmet'in hatırına göre imar planlarıyla değil" dedi.


'Yat limanımız yok ki' 


Yerli ve yabancı turistlerin yatlarla Muğla ve Antalya koylarına geldiğini hatırlatan Uğur, "Senin yat limanın yok ki. Yat limanın olsa oralara gitmez.

Biz Marmara ve Ege hattının tam ortasındayız. Daimler firması geldi Balıkesir'e, yatırım yapacak. Adam diyor ki 'Ben hangi evde kalacağım, üst düzey yöneticilerim hangi rezidansta kalır, işçilerim nerde kalır' diyor. Şimdi gene gelecek, BALTOK toplu konut projemizden vereceğim ona 300 daire. Allah gönderiyor müşteriyi de. Hem yatırım yapacak hem inşaat sektörüne destek veriyor. Biz bununla uğraşıyoruz."


'Bütün Avrupa inceledi'


Fransa'daki fuarda Avrupalı yatırımcıların Balıkesir'in vizyon projelerinin maketlerini inceleyip bilgi aldığını ifade eden Uğur, şunları söyledi: "Dediler ki, 'Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gibi maket hazırlayıp sunum yapan başka bir belediye yok'. Biz şimdi bütün projelerimizle ilgili problemleri çözeceğiz. Sabancı'nın yapacağı Balıkesir Çarşısı'nın inşaat ruhsatını kestik, 1 milyon 250 bin lira ruhsat ücreti aldık. 50 milyon lira da topraktan aldık. Ben Balıkesir'e her hafta 100 bin turist getireceğim. Pastadaki pay büyüyecek, ekmek, aş, iş artacak. Hilton, ayın 20'sinde inşaata başlıyor. Yaşım 67. 35 yıldır siyaset yapıyorum. Paralelcilik yaftası bana yapışmaz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok."


Yeni Asır




Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip, mart ayında Fransa'da düzenlenen uluslararası Yapı Fuarı-MIPIM'de yabancı iş adamlarına yönelik maketli tanıtımı bu kez Balıkesir'de yaptı. Balıkesir'in vizyon projeleri olan Ayvalık Limanı, Çay Deresi, Telefrik, Port Gömeç, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plajı, Bandırma Limanı ve Baltok'un maketleri üzerinde projelerini anlatan Uğur, bu projelerle Balıkesir'i dünya şehri yapacağını kaydetti. 


YARIŞACAĞIZ 


Başkan Uğur, "Balıkesir'e turistin gelmesi için yat limanı lazım, tesis lazım, kruvaziyer lazım. Bunları da biz Balıkesir için planlıyoruz. Ufak tefek projeler ile uğraşmıyoruz. Vizyon projelerimiz Ayvalık Limanı, Çay Deresi, Telefrik, Port Gömeç, Ayvalık Cunda Köprüsü, Sarımsaklı Plajı, Bandırma Limanı ve Baltok'un maliyetleri en az 100 milyon dolar. Benim Bandırma'da düşündüğüm gelecek yatırım 20 milyar dolar. Bizim düşündüğümüz 3. Boğaz Köprüsü'nden, Kanal İstanbul'dan, nükleer santraldan bile önemli yatırımlar. Vizyon proje bunlar, ben bunda başarılı olduğum zaman Bursa ile İzmir ile Balıkesir'i yarıştıracağım. Sanayide, üniversitede, turizmde yarıştıracağım. Benim çok büyük yeraltı, yer üstü ve kıyı zenginliğim var. Benim Balıkesir'i çok iyi planlamam lazım. Ahmet'in Mehmet'in hatırına göre imar planları ile değil" dedi. 


ŞÜPHEMİZ YOK 


MIPIM'de bütün Avrupalı yatırımcıların maketleri inceleyerek vizyon projeleri hakkında bilgi aldığını ifade eden Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dediler ki 'Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gibi maket hazırlayıp sunum yapan başka bir belediye yok'. Orada Berlin Belediyesi de, New York Belediyesi de, Tokyo Belediyesi de bütün dünyadaki büyükşehirlerin belediyeleri de vardı. Adam maketi görünce bunun imar meselesini çöz diyor. Biz şimdi bütün projelerimizle ilgili problemleri çözeceğiz. Dün Sabancı'nm yapacağı Balıkesir Çarşısı'nın inşaat ruhsatını kestik, 1 milyon 250 bin lira ruhsat ücreti aldık, 50 milyon lira da topraktan aldık. Ben Balıkesir'e her hafta 100 bin turist getireceğim. İşte o zaman pastadaki pay büyüyecek, ekmek, aş, iş artacak. Hilton da ayın 20'sinde inşaata başlıyor. Benim yaşım 67, ben Balıkesir'e imza atmak istiyorum. Bana milletin lafı vız gelir, ben şerbetliyim. 35 yıldır siyaset yapıyorum. Kimler avantacı, kimler menfaatçi biliyorum. Projelerim, yaptığımız işler ortada. Paralelcilik yatfası bana yapışmaz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok." 




Habertürk Egeli


Geri Dön