25 / 04 / 2024

Ahmet Ercan: Deprem gelişiyor, kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Ahmet Ercan: Deprem gelişiyor, kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Kasım ayı içinde yaşanan 229 depreme dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu sancılar büyük depremlere gebe, kentsel dönüşüm hızlanmalı" dedi. Turistlik tesisler de incelenmeli sözlerini ekledi.



Muğla ve ilçelerinde 1-26 Kasım tarihleri arasında büyüklükleri 1.0 ile 4.2 arasında değişen depremlerin meydana gelmesi, endişelere neden oldu. 


Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan. "Ege adaları. Muğla, Marmaris. Bodrum. Fethiye ve Rodos çevresinde 5 yıldır artarak gelişen deprem etkinliği var. Bu deprem etkinliği orta büyüklüğü ile Ege Bölgesi başta olmak üzere Yunanistan'a kadar etkisini gösteriyor. Bu depremler gerginliği artırarak devam ettiriyor. Bu artçı sancılar büyük depremlere gebe. Bu yaşanan sancıları bilimadamları olarak sıkı şekilde takip edip inceleyerek notlarımızı alıyoruz" dedi. 


TURİSTİK TESİSLER İNCELENMELİ!


Kasım ayı içinde Muğla'da yaşanan depremlerde gerginlik artışı gözlendiğine dikkat çeken Ercan, "Güney Ege, deprem gerdanlığı içinde yer alması nedeniyle özelikle Muğla başta olmak üzere turistik şehirlerinde kentsel dönüşüm hızlandırılmalıdır. Bu şehirlerde 6 ve üzeri deprem yıkım etkisini gösterir. Ülkemizin tanıtımında büyük rol oynayan turizmciler, on binlerce yabancı turisti ağırladıkları tesislerini inceletmeli ve eksiklerini gidermelidir. Alacakları 'Depreme dayanıklılık belgesi' ingilizce, Türkçe ve Rusça olmak üzere tesislerin girişlerine aşmalıdırlar" diye konuştu


Posta


Geri Dön