29 / 03 / 2024

Ahmet Ertegün'ün Bodrum'daki evi 13 milyon Euro'ya satıldı!

 Ahmet Ertegün'ün Bodrum'daki evi 13 milyon Euro'ya satıldı!

Atlantic Records'un 2006'da vefat eden sahibi Ahmet Ertegün'ün, ünlü yıldızları misafir ettiği Bodrum'daki evi 13 milyon Euro'ya satıldı...



Atlantic Records adlı plak şirketi ile 50 yıl boyunca dünya müziğini yönlendiren merhum Ahmet Ertegün'ün; dünyanın en ünlü devlet adamlarını, starlarını ağırladığı Bodrum'daki dillere destan evinin el değiştirdiğini öğrendim!

Ertegün ile Amerikalı eşi Mica Hanım'ın; Henry Kissinger'den Mick Jagger'a, Kurt Rusel'dan Bette Midler'a, Sting'den Dustin Hoffman'a, Rottshilds'lerden Rockefeller'lara kadar pek çok can dostlarını ağırladıkları evlerini kimin aldığı devlet sırrı gibi saklanıyor! Ancak, şimdiye kadar dünyaca ünlü pek çok ünlü isme ev sahipliği yapan bu evi alan kişinin kimliğini öğrenemesem de; 13 milyon Euro (32 milyon 500 bin lira) gibi ciddi bir servet ödediğini öğrendim. 


AĞA HAN ÖDÜLLÜYDÜ 

Ahmet Ertegün; bir röportajında 60 bin dolara aldığını söylediği bu evine eşi Mica Hanım ile her yaz üç-dört haftalığına gelir, bütün dünyadan dostlarını da davet ederdi. Ertegün'lerin, Bodrum Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde, tepeden tırnağa yüzde 100 Türk malıyla yapılıp donatılan bu evleri; 'bilge mimar' olarak anılan Turgut Cansever'e de 1980 Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü kazandırmıştı. 


Bülent Cankurt/Sabah Gazetesi


Geri Dön