27 / 04 / 2024

Ahmet Fazıl Sezer, Manavgat'a okul yaptırıyor!

Ahmet Fazıl Sezer, Manavgat'a okul yaptırıyor!

Eskişehirspor eski başkanlarından turizmci Ahmet Fazıl Sezer, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki Beldesinde yaptıracağı 24 derslikli okul için protokol imzaladı



Antalya Valiliğinde düzenlenen protokol törenine, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ve hayırsever turizmci Ahmet Fazıl Sezer katıldı. Vali Yüksel, törende, Sezer'in daha önce de Eskişehir'de okul yaptırdığını hatırlatarak, "Sezer ailesinin diğer fertleri de eğitime katkı sağladılar, biz onlara milletçe müteşekkiriz" dedi.

"Hali vakti yerinde olan" bütün vatandaşları eğitime destek vermeye çağıran Yüksel, "Ahmet Fazıl Sezer, cebinden bir tuğla alıp gelse ve bu tuğlayı okul yapımında kullanın deseydi biz yine onun için tören yapardık. Ama O, emsallerine örnek teşkil edecek 24 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırmaya karar verdi" diye konuştu. Ahmet Fazıl Sezer de okulu 2009-2010 eğitim sezonunun ikinci dönemine yetiştirmeyi planladığını belirterek, kendisinin insana yatırım yapmayı ve paylaşmayı seven bir kişi olduğunu kaydetti.

Eskişehir'de 1996 yılında bir okul yaptırdığını anlatan Sezer, Manavgat'taki okulun ardından 3. ve 4. okulları da yaptırmayı umduğunu dile getirdi. Antalya Emniyet Müdürü Osman Nuri Gülay da Ahmet Fazıl Sezer'e teşekkür ederek, "274. okul protokolü Antalya'ya hayırlı olsun" dedi.

AHMET FAZIL SEZER
Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde 1948 yılında dünyaya gelen Sezer, 1988 yılına kadar İstanbul ve Eskişehir'de inşaat ve arsa alım satımı işleriyle uğraştı. Manavgat'ta ilk otelini 1998'de açan Sezer, 1994-1999 yılları arasında Eskişehirspor'un başkanlığını üstlendi.
AA


Geri Dön