25 / 04 / 2024

Ahmet Genç'in istediği plan değişikliği onaylandı!

Ahmet Genç'in istediği plan değişikliği onaylandı!

Eski Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in şirketi Göktürk'te 'petrol istasyonu ve rezidans' yapmak için plan değişikliği istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü, plan değişikliğini sakıncalı buldu ama İBB Meclisi'nde talep AK Parti oyları



Eski Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in sahibi olduğu Genç Petrol omotiv İnşaat Ticared Ltd., Göktürk'te yerleşim birimim merkezinde bulunan, araziye, planlarda olmamasına rağmen petrol istasyonu yaptı. Aynı yere rezidans ve alışveriş merkezi de yapmak isteyen şirket, Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak imar planı değişikliği istedi. Talebi inceleyen Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü/ içinde petrol istasyonunun da yeraldığı plan talebini 'sakmcal/buldu. imar Komisyonu da, taleple ilgili hazırladığı raporda, söz konusu yerde ruhsatlı akaryakıt istasyonu bulunduğunu, ancak yapılanma şartlarının belirlenmemiş olduğuna dikkat çekti. 


Herşey istasyon için İmar değişikliğinin hikayesi şöyle: Ahmet Genç'in sahibi olduğu Genç Petrol Otomotiv İnşaat Ticared Ltd., arazi rantının iştah kabarttığı Eyüp'e bağlı Göktürk'teki 125 ada 9 parselde bulunan 2.850 metrekare büyüklüğündeki araziye petrol istasyonu yaptı. Sözkonusu arazi, planlarda "blok kütlesi çizili konut alanı veya lokal alternatif kentsel merkez+ticaret alanı sınırları" içerisinde yer alıyordu. Şirket, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak sözkonusu bölgede plan tadilata talebinde bulundu. Plan değişikliğiyle söz konusu arazinin, kısmen akaryakıt istasyonu alanı, kısmen de blok yapılanmalı alternatif lejaııd kentsel merkez+ticaret alanına alınması istendi. 


Talep sakıncalı bulundu Teklifle ilgili olarak İmar Komisyonu bir rapor hazırladı ve sözkonusu yerde ruhsatlı GUNDOĞDU akaryakıt istasyonu bulunduğu ancak yapılanma şartlarının belirlenmemiş olduğu belirtildi. 


İmar Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğünün talebi sakıncalı bulduğu belirtilerek şöyle denildi. 


"Akaryakıt İstasyonu alanı, blok kütlesi çizili konut alanı veya Lokal Alternatif Kentsel Merkez+Ticaret sınırlan içerisinde kalmakta olup, 'Lokal Alternatif Kentsel Merkez+ Ticaretlejand başlığı altında ticari binalar, sinema, tiyatro, alışveriş merkezleri, kokusuz bacasız rafine imalat işleri, konfeksiyon-tekstil vb. fonksiyonlarının yaplabilmesiııe rağmen 1 /1000 ölçekli teklif ile ticaret, sinema, tiyatro, alışveriş merkezi, konut, rezidans vb. fonksiyonlarının aynı anda önerildiği ayrıca bu fonksiyonların yanında akaryakıt istasyonu alanı bulunmasının sakıncalı olacağı, mutlak yaklaşma mesafelerine uyulamayacağı ayrıca bu önerilen fonksiyonların kalıcı nüfus ve trafik yoğunluğunu arttırıcı nitelikte olduğu görülmektedir". Komisyon özetle "sinema, tiyatro, alışveriş merkezi ve rezidans bulunan yerde petrol istasyonu yapılması sakıncalıdır" dedi. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön