24 / 04 / 2024

Ahmet Günşen: Edirneli çöplüğe mahkum olmayacak!

Ahmet Günşen: Edirneli çöplüğe mahkum olmayacak!

AK Parti'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, belediye başkanı seçilmesi halinde, ilk yıl kenti çöpten kurtarma sözü verdi. Günşen, 'Edirneli çöplüğe mahkum olmayacak' dedi...



AK Parti'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen Sabah'a konuştu. Edirne Belediye Başkanlığı'na seçilmesi halinde en fazla iki dönem daha aday olacağını söyleyen Günşen, koltuğa yapışmayacağını belirterek, "Uzun dönmemde insan çalışma heyecanını yitiriyor ve yıpranıyor. Gençlerin önünü açmak gerekir. Hamdi Bey aday gösterilip kazanırsa kendini ilk kutlayacak olan ben olacağım. 

Benim demokrasi kültürüm bunu gerektiriyor" dedi. 


ÇÖP ORTADAN KALKACAK 


Şehri ve içinde yaşayanları emaneti bilmek bu emanete ihanet edilmemesi gerektiğini söyleyen Prof. 

Dr. Günşen, Edirne'nin Şehrül Emin'i olmak için çalışacağını ifade etti. Şehirden emin olanın kendinden emin olması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Günşen, martta Edirnelinin desteğiyle belediye başkanı seçilmesi halinde, ilk yıl kenti çöpten kurtarma sözü vererek, "Yeniimaret Mahallesi'ndeki çöplük mutlaka oradan kalkacak. 

Şehir pimi çekilmemiş bomba ile iç içe yaşıyor. Şehrin kanalizasyonu Meriç Nehrine akıyor. Bu kabul edilemez. Suyun kirletilmesine tahammül edemiyorum" dedi. 

Kente bir çivi çakılması gerekiyorsa halka soracağını, halktan onay aldıktan sonra uygulamaya geçeceğini belirtti. 


ORTAK AKILLA ÇALIŞACAĞIZ 


Günşen, "Kadınlara ve çocuklara yönelik Bilim Evi kurmak istiyorum. Çocuklar buraya gelecek fizik, kimya, uzay bilimlerini oyun oynayarak öğrenecek. Kadınların rahatça girip çıkacağı, eğleneceği, dinleneceği, kısaca EMEK (Edirne Meslek Edindirme Kursu) dediğim bir yapı oluşturacağım. 


En başta Romanlara balık tutmasını öğreteceklerini söyleyen Günşen, bunun yanında imar planlarında engellileri göz önüne alacaklarını, kent trafiğini raylı sistemlerle rahatlatacaklarını, Edirne'ye şehir müzesi ve şehir tiyatrosu kuracaklarını söyledi. 


Sabah Marmara


Geri Dön