19 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel: Kalite ön planda tutulmaya devam edilecek!

Ahmet Haluk Karabel: Kalite ön planda tutulmaya devam edilecek!

Ahmet Haluk Karabel, "2014 hedefleri çerçevesinde kamunun talep niteliğinin yükseltilmesi, kalitenin ön planda tutulması ve kentsel dönüşüm projelerinde lokomotif itici güç olma potansiyelimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi...



İnşaat sektörünün üretim ve hizmet kalitesinin uluslararası standartlara ulaştırılacağını anlatan Karabel, yenilikçi bir anlayışla arz ve talebin yüksek katma değerli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasının da en büyük hedefleri olduğunu açıkladı. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, idarenin hem konut stokunun arttırılmasında hem de istihdamın gelişmesinde önemli rol üstlendiğine dikkati çekti. Karabel, 2013 yılı içinde sosyal konut ve sosyal donatı üretimine ağırlık verildiğini vurgulayarak, "Toplam konut üretimi içinde sosyal konutların payı yüzde 85'ten yüzde 93.42'ye çıkarıldı. Bu önemli bir gelişme" diye konuştu. 


YEREL MİMARİYE ÖNCELİK 


2013'te sosyal konut ve donatı üretimine ağırlık verildiğini ifade eden Karabel, "TOKİ'nin ürettiği sosyal konut miktarı 515 bin 348'e ulaştı. Toplam rakam ise 615 bin" diye konuştu. Karabel, 2012'den itibaren özellikle konut projelerinde yerel mimari örneklerine ağırlık verildiğini, cephelerde yeni düzenlemelere gidildiğini ifade etti. 


DENGE KURULACAK 


TOKİ tarafından 2013'te inşaat sektörüne toplamda yaklaşık 10.5 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkati çeken Karabel, 'Konut Üretimi Seferberliği' kapsamında 11 yıl içinde yatırım miktarının yaklaşık 61.5 milyar lira olduğunu söyledi. 2014 yılında ise Türkiye'nin yaklaşık konut ihtiyacının 814 bin olarak hesap edildiğine işaret eden Karabel, bu açığın kapatılması, piyasada arz talep dengesinin kurulması için TOKİ'nin planlı bir şekilde çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı. 


Sabah Ankara 


Geri Dön