25 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel kimdir

Ahmet Haluk Karabel kimdir

Yeni çevre ve şžehircilik Bakanı  Erdoğan Bayraktar'ın yerine TOKİ Başkanı olarak atanan Ahmet Haluk Karabel geçmişte, İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir  belediyelerinin inşaat şirketlerinde çalıştı



Ankara-1953 doğumlu Karabel, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık  Fakültesi Mimarlık Bölümünden 1981 kış döneminde mezun oldu. 1978-2003  yılları arasında 25 yıl boyunca, özel sektördeki çeşitli mimarlık, mühendislik ve  müşavirlik şirketleri ile kamu sektöründe mimar, kontrol baş mühendisi,kontrol  amiri, şantiye şefi, proje yöneticisi ve üst düzey yönetici görevlerinde
bulunarak, birçok konut, ofis ve sanayi siteleri üretiminin gerçekleştirilmesinde  yer aldı. 1988 yılından itibaren toplu konut projelerinde yönetici olarak görev  yaptı. Sektördeki katkılarını artırmak amacıyla 1999 yılında Yapı Denetim Uzmanlık Belgesi aldı.

Karabel, 1995-1999 yılları arasında, İstanbul Büyükşehir  Belediyesi 'nin konut şirketi olan KİPTAşž 'ta kuruluşu ile birlikte Genel Müdür  Yardımcısı olarak görev yaptı. Bu süre boyunca İstanbul 'un 11 bölgesinde toplam 17 bin konutun teknik altyapı, sosyal donatı ve çevre düzenlemeleri ile birlikte  üretiminin gerçekleşmesinde fiili görev aldı. Haluk Karabel, 2000&-2001 yılları arasında,  Ankara  Büyükşehir  Belediyesi şirketi olan METROPOL İMAR A.şž 'de Genel Müdür Yardımcısı görevinde  bulundu. Görevi süresince Ankara Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında  ve Mamak 'ta konut uygulamalarında bulundu. 2001-2002 yıllarında özel sektör  inşaat firmalarında genel müdürlük yapan Karabel, 2003 yılında  TOKİ  Başkan  Yardımcılığı 'na atandı ve 10 Mart 2011 'e kadar bu görevi sürdürdü. Ayrıca, 2003 yılında Emlak Konut GYO Aşž 'de genel müdür vekili olarak  görev aldı.

şžimdiye kadar, TOKİ 'nin toplu konut uygulamalarının yapımı ve  tamamlanmasının bütün aşamalarında görev alan Karabel, ulusal ve uluslararası  konferanslarda da bildiriler sundu, TOKİ iştiraki şirketlerde yönetim kurulu  başkanlığı ve üyeliği görevlerinde de bulundu.
Karabel, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar 'ın milletvekili aday adaylığı için martta istifa etmesi nedeniyle vekaleten başkan yardımcılığı görevini  yürütüyordu. Karabel, evli ve 3 çocuk babası.


Geri Dön