24 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel Niğde’de TOKİ projelerini inceledi!

Ahmet Haluk Karabel Niğde’de TOKİ projelerini inceledi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Niğde ziyaretinde kentteki TOKİ projelerinde incelemelerde bulundu. Karabel, "Niğde' ye 359 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik" dedi...




Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Niğde Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesini inceleyen  TOKİ  Başkanı Karabel'e Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Savcısı Hayreddin Akçıl, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan eşlik etti.


TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Niğde ziyareti kapsamında kentteki TOKİ yatırımlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ile görüşen TOKİ Başkanı Karabel, TOKİ’nin Belediye ile birlikte gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi aldı. 


Niğde'ye 359 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik


TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, İdare’nin 11 yılda 610 bin konut rakamına ulaştığını söyledi. Türkiye'nin 81 ilinde, özel sektörün gitmediği alanlarda da konut yaptıklarını anlatan Karabel, Niğde’de de önemli projelere imza attıklarını söyledi. Başkan Karabel, "Bugüne kadar Niğde'de toplam 23 şantiyemiz oldu. Konut olarak da 4 bin 788 konut yaptık. Bu konutların 3 bin 583 tanesini tamamladık, gerisi devam eden konutlarımızdır. Planlanan konutlarla birlikte 6 bin 134 konut rakamına ulaşacağız. Bu planlanan konutlarımız hariç Niğde'ye 359 Milyon TL bir yatırım gerçekleştirdik. Ayrıca Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan Bey ile de yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde Niğde'nin kentsel dönüşümüne başladık. Burada da yaklaşık yüzde 91 oranında mutabakat sağlandı. 3 bin 744 konut, 3 adet ilköğretim okulu, lise binası, 3 adet anaokulu, sağlık merkezi, 2 adet amfi tiyatro ve aklınıza gelebilecek şehir için gerekli her türlü sosyal donatının yapımı da bu alanda gerçekleştirilecek. İnşallah bunları da kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız.” şeklinde konuştu.


Niğde’nin tarihi dokusuna da değinen Başkan Karabel, şunları söyledi: “Sayın Valimizin de Niğde'ye gelmesiyle birlikte bize hemen müracaat ederek Niğde'nin daha güzelleştirilmesi, tarihi dokunun korunması hususunda, yeşil alanın çoğaltılması hususunda bizimle birlikte iş birliği halinde her alanda çalışmalar yürüyecektir. Niğde çok güzel bir şehir tarihi dokusu çok zengin. Tarihi dokunun etrafındaki salaş binaların da temizlenerek kentsel dönüşüm içerisinde zaman içerisinde tarafımıza düşecek görevlerin hepsini yapmaya hazırız.”


Toki Haber


Geri Dön