26 / 04 / 2024

Ahmet Kara Kandiber Kalesi restorasyon çalışmalarını inceledi!

Ahmet Kara Kandiber Kalesi restorasyon çalışmalarını inceledi!

Çorum Valiliği’nin aylık değerlendirme toplantısı Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş Osmancık'ta yürütülen projeler ile ilgili bilgi verdi.




Çorum Valiliği’nin aylık değerlendirme toplantısı Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Vali Ahmet Kara, Çorum’un nüfusu artan tek ilçesinin Osmancık olduğunu belirterek, yatırımı devam eden projelerin tamamlanması ile ilçenin daha da gelişeceğini ifade etti.


İlçede Organize Sanayi Bölgesi, Kızılırmak Islah Projesi, Kültür Varlıklarını Koruma Projeleri gibi önemli projelerin yürütüldüğüne işaret eden Vali Kara “Organize Sanayi Bölgesi’nin imar planları onaylandı. 2016 yılında inşallah faaliyete başlamasını umut ediyorum. Ayrıca Kızılırmak Islah Projesi var, Osmancık Kalesinin Restorasyonu yapılıyor. Gerek belediye, gerek devlet tarafından yapılan önemli yatırımlar var ilçemizde. Daha da büyük yatırımlar yapılması arzumuz.” dedi.



OSMANCIK’TA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş da yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.


160 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacağını belirten Başkan Karataş “İlçe merkezinde geniş bir alan riskli bölge ilan edilmişti. Şu anda kentsel dönüşüm projeleri hazırlanıyor. Bu çalışmalar son aşamaya geldi. İnşallah 2016 yılında kentsel dönüşüm projeleri hazırlanmış bir şekilde gireceğiz.” dedi.


İlçenin sel baskınlarından da korunacağını kaydeden Karataş “Geçtiğimiz yıl ilçemizde meydana gelen sel baskınlarından 350 konut etkilendi. Biz bu sel baskınlarından tekrar etkilenmeyelim diye yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda bir sel kanalı yaptırıyoruz. Bu çalışmalarımız da son aşamaya gelmiş durumda. Bundan böyle inşallah vatandaşlarımız sel baskınlarına maruz kalmayacak.” ifadelerini kullandı.



OSMANCIK KALESİ VE KOYUNBABA KÖPRÜSÜ RESTORE EDİLİYOR


Başkan Karataş, ilçenin tarihi miraslarından Kandiber Kalesi ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyonun devam ettiğini belirterek şunları söyledi:


“İlçemizin merkezinde bulunan Osmancık Kalesinin restorasyonuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Birinci etabı bitmek üzere. İnşallah gerek Çorumlu hemşerilerimiz gerekse dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz için kaleyi ziyaret edilebilir duruma getireceğiz. Yine tarihi bir mirasımız olan Koyunbaba Köprüsü’nün restorasyonu yapılıyor.”


Değerlendirme toplantısında daire müdürleri de il genelinde yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.


Vali Kara, toplantının ardından Koyunbaba Köprüsü ve Osmancık Kandiber Kalesinde restorasyon çalışmalarını inceledi.



Osmancık Belediyesi


Geri Dön