26 / 04 / 2024

Ahmet Küçükbay F Tipi cezaevine gönderildi!

Ahmet Küçükbay F Tipi cezaevine gönderildi!

FETÖ'ye finans desteği sağladığı öne sürülen Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un ardından, işadamları Ahmet Küçükbay ve Kamil Karakaş da F Tipi cezaevine gönderildi.




İzmir'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde rol alan general ve üst düzey subayların ardından, FETÖ'ye finans desteği sağladığı ileri sürülen işadamlarının da yeni adresi Buca Kırıklar'daki F Tipi Cezaevi oldu. Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un ardından, şirketleri Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan işadamları Ahmet Küçükbay ve Kamil Karakaş da F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 3 işadamıyla birlikte, aynı soruşturmada F Tipi Cezaevi'ne konulanların sayısı 15'e ulaştı.


Bavuluyla teslim oldu


Abdullah Kavuk ve 10 zanlı, geçtiğimiz perşembe gecesi tutuklandı. Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş ve Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk'un da aralarında bulunduğu 7 işadamı ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Küçükbay, serbest kalmasının hemen ardından yeniden gözaltına alınırken, serbest bırakılan 7 zanlı hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.


Kaçmış olabilirler


7 zanlıdan Kamil Karakaş, dün eşi ve bavuluyla adliyeye gelerek teslim oldu. Ruhi Ünalan da teslim olunca, iki işadamı cezaevine gönderildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan Küçükbay da, getirildiği adliyede tutuklama kararının yüzüne okunmasının ardından cezaevine gönderildi. Öte yandan, Metehan Kavuk ve Hami Çatalyürek tüm aramalara rağmen bulunamadı. Bu durum, iki ismin kaçmış olabileceği yorumlarına neden oldu.


Tutuklananlar:


Ahmet Küçükbay


Abdullah Kavuk


Kamil Karakaş


Sebahattin Kasap


Halil Mezik


Rüstem Ergül


Durmuş Ali Şanal


Tamer Kömürgöz


Ahmet E. Tekinay


Özcan Damoğlu


Vahit Yazgan


Mehmet Timuroğu


Harun Kurt


Nurettin Bilgi


Ruhi Ünalan


Remziye Aras (Şakan)


Milyarlara hükmediyorlardı


Küçükbay A.Ş., İstanbul Sanayi Odası'nın 2015 listesinde 882 milyon TL'lik satışla 106. sırada yer aldı. Kamil Karakaş'ın yönettiği Karakaş Atlantis A.Ş. ise, 474 milyonluk satışla listenin 233. sırasında yer aldı. En son Point Bornova projesini hayata geçiren Kavuklar Grup'un cirosu ise yıllık 750 milyon liraya ulaşmıştı




Fatih ŞENDİL/Yeni Asır


Geri Dön