26 / 04 / 2024

Ahmet Kul: Kentsel dönüşümde uygulama iyi yapılmalı!

Ahmet Kul: Kentsel dönüşümde uygulama iyi yapılmalı!

Kentsel dönüşümde en önemli noktanın uygulama olduğunu söyleyen Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, kentsel dönüşümle ilgili büyükşehir meclisinde kabul edilen kararı geç atılmış ama doğru bir karar olarak değerlendirdi



Kentsel dönüşümde en önemli noktanın uygulama olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, kentsel dönüşümle ilgili büyükşehir meclisinde kabul edilen kararı geç atılmış ama doğru bir karar olarak değerlendirdi. Kul yaptığı açıklamada œAlınan kararlar kadar, uygulamayı da görmek lazım. Belediyenin parsel birleşimlerindeki avantajı net ve açık bir şekilde sağlaması lazım ki, böylece daha büyük ve planlı projeler oluşabilsin. Yapılacak olan çalışmalarda büyükşehir ve yerel belediyelerin şeffaf ve yatırımcının önünü açan bir tavır sergilemesi gerekiyor dedi.
Sadece kanun çıkarmanın tek başına yeterli bir konu olmadığını belirten Kul, œBu kanunları uygulayan ve yorumlayan kamu görevlilerin yaklaşımı da çok önemli diye konuşarak vatandaşın evinin yıkılmasına ikna olabilmesi için, hatırı sayılır bir imar avantajı kazanması gerektiğini dile getirdi. œÖnümüzdeki süreçte, vatandaş ile müteahhitlerin ve yerel yönetimlerin yoğun temasa geçeceği bir sürece şahit olacağız. Bu süreçte, herkesin yapıcı bir politika izlemesi, kentsel dönüşümün hızlı ve sağlıklı olması açısından hayati önem taşıyor. Eğer bu süreci iyi yönetebilirsek; daha planlı, modern ve sağlam yapılarla daha yüksek standartlarda bir şehir yaşamına sahip olabiliriz diyerek sözlerini bitirdi.
Ahmet Kul"un dönüşüm reçetesi:
1. Sürecin nasıl işleyeceğinin net ve şeffaf bir şekilde kamuoyuna anlatılmalı.
2. Dönüşümün hızlı ve sağlıklı olabilmesi için belediyeler insiyatif kullanmalı, süreç yasal prosedürlere boğulmamalı, ve standart dışı uygulamalarla rant iddialarına meydan verilmemeli. Yoksa dönüşüm fikri ölü doğar.
3. Parsel birleşimleri ciddi avantaj sağlamalı ve büyük projelerle dönüşüm daha sağlıklı ilerlemeli.


Geri Dön