26 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Asıl hedef kentsel dönüşüm!

Ahmet Misbah Demircan: Asıl hedef kentsel dönüşüm!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "On yıl önce buralarda tapu konuşulmaz iken şimdi beni sokakta gören vatandaşım, 'Kentsel dönüşüme ne zaman başlayacaksın?1 diye soruyor. Nereden nereye geldik" dedi.



Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Okmeydanı Okçular Vakfı'nda düzenlenen üçüncü tapu dağıtım töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "On yıl önce buralarda tapu konuşulmaz iken şimdi beni sokakta gören vatandaşım, 'Kentsel dönüşüme ne zaman başlayacaksın?' diye soruyor. Nereden nereye geldik" dedi. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanf nda 50 yıldır birikmiş sorunların çözülmeye başlandığını belirterek, "İlk tapuyu Şubat 2014' te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan verdi. Bugün 2015 yılının Mart'ındayız. 15 ayda 5 bine yakın tapu verdik. Önümüzdeki iki yılda da buranın yüzde 60-70 oranında tapularını vermiş olacağız. Ama bu süre içerisinde asıl hedef kentsel dönüşümdür" diye konuştu. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kanunlar çıkararak bizim önümüzü açtı diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Okmeydanı planımızı ilk görenlerin arasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi Okmeydanı'nda planlamaları yaparken, her zaman bizim hamiliğimizi, hocalığımızı ve önderliğimizi yapmış, işi buralara getirmemizde çok büyük emekleri olmuştur" açıklamasında bulundu. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Artık önümüzde kimse duramaz. Bize muhalefet edenler, aslında millete muhalefet edenler, burada çözüm olmasın isteyenler, planları iptal etmek için mahkemede yatıp, mahkemede kalkıyorlar. Hizmet ettikleri şey sadece bu vatandaşa ihanettir. Tek dertleri planları iptal ettirelim, belediye asla tapu veremesin. Her gün yeni bir düşmanlık içinde ne yaparız da milletin ayağına çelme takarız peşindeler" şeklinde konuştu. 


Okmeydanı kentsel dönüşüm projesinin Cannes'taki emlak fuarında beğeni topladığını ve Harvard'a davet edilerek üniversitedeki öğrencilere projenin detaylarını anlatması talebi geldiğini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Bu projede çok büyük bir planlama yapıldı." dedi. 


Demircan, "Ana aks üzerindeki ticaretin burada yaşayan insanlara iş sağlıyor olması ilgi kaynağı oldu. Biz zaten güzel bir proje olduğunu biliyorduk ama orada da beğenilmiş olması bizi gururlandırdı" ifadelerini kullandı. 


Önce Vatan


Geri Dön