18 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu projelerini inceledi!

Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu projelerini inceledi!

İSTANBUL-Marmara bölgesinin belediye başkanları Beyoğlu Belediyesinin organize ettiği "Beyoğlu Başkanlar Buluşması" etkinliğinde bir araya geldi. Başkan Demircan dev projeleri yerinde inceledi.



İSTANBUL-Marmara bölgesinin belediye başkanları Beyoğlu Belediyesinin organize ettiği "Beyoğlu Başkanlar Buluşması" etkinliğinde bir araya geldi. Beyoğlu Belediyesi'nin başkanlık binasında düzenlenen etkinlikte, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Belediye Başkanlarına, Beyoğlu'nda devam eden restorasyon ve kentsel dönüşüm çalışmalarını video ve maketler üzerinden anlattı. Heyet daha sonra hep beraber yeni restore edilen Belediye binasını gezdi. 


Başkan Demircan'la birlikte restorasyonu devam eden İstiklal Cadddesi'ndeki Emek Sineması ile Beyoğlu'ndaki dev projeler arasında yer alan Tarlabaşı 360 Projesi'ni de yerinde inceleyen başkanlar, çalışmalara hayran kaldı. 


Başkan Demircan, tarihi mekanlardan Emek Sineması ile Tarlabaşı Projesi'ndeki özel restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Bugün buralarda incelemeler yapıyoruz. 

Bir yandan da tekil binalarda restorasyonlarımız devam ediyor. Galata Port, Haliç Port hazırlıklarını devam ettiriyor. Binalar tek başına yenilenmelerini gayet iyi yapıyorlar. Tapuları vermeye de devam ediyoruz" dedi. Yakın bir süreçte kentsel dönüşüm ile ilgili startların verileceği müjdesini veren Başkan Demircan, "Beyoğlu'nun her tarafında bu gelişme ve değişme son sürat devam ediyor. Kasımpaşa'da, İstiklal'de, Galata Port 'ta, Okmeydanı'nda, Sütlüce'de, Piyalepaşa'da. Her yerde bir marka değerimiz var ve bunu devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu. 


Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm projelerini incelemek için bir araya geldiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Burada yapılan dönüşüm sıradan bir kentsel dönüşüm değil, içerisinde tarihi eserlerin, Tarlabaşı gibi sorunlu bir bölgenin dönüşümünü ele alan bir proje. Şuanda içerisinde bulunduğumuz yer, başlı başına Türkiye'de örnek projeler arasındadır" derken, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, "Başta Emek Sineması olmak üzere buralarda tarih var, kültür var. Beyoğlu aynı zamanda İstanbul'un kültür ve tarihine başkentlik yapıyor. 


Buranın yeniden canlanıyor olması bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Bizler kentsel dönüşüm çalışmalarını halk dilinde vatandaş zorluğu ile biliriz. Burada zorlukların nasıl aşıldığını da aynı zamanda görmüş olduk" ifadelerini kullandı. 


Önce Vatan 


Geri Dön