16 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu zabıtasını kutladı!

Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu zabıtasını kutladı!

Zabıta Teşkilatı’nın 188. yıl dönümü dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi Zabıta Teşkilatı tarafından tören yapıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Beyoğlu zabıtasını ziyaret ederek yıl dönümlerini kutladı.



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Zabıta Teşkilatı’nın 188’inci yılı dolayısıyla Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Zabıta görevlileri tarafından çiçeklerle karşılanan Demircan, Beyoğlu Zabıta Müdürlüğü personeliyle tek tek tokalaştı.

 

Zabıta’nın şehir hayatı için önemine değinen Demircan, “Bizler konuşmalarımız sırasında sık sık “Medeniyetler kuran ecdadımız” deriz. Medeniyet, Medine kelimesinden türetilmiştir ve şehir anlamına gelir. Yani 'Medeniyetler kuran ecdadımız' derken aslında, 'Şehirler kuran ecdadımız' deriz. İnsanoğlu yapısı gereği birlikte yaşamak zorundadır. Birlikte yaşayan insanların belli kural ve kaidelerle yaşaması gerekir. İnsanın yaşadığı yerde düzen olmalıdır. Şehirlerde birlikte yaşamanın kurallarını belediye koyarken, bunun uygulamasını zabıta gerçekleştirir. İnsanların birlikte yaşamasının bekçiliğini Zabıta yapar” diye konuştu.

 

Başarılı çalışmaları dolayısıyla zabıtaya teşekkür eden Demircan, Zabıta teşkilatının 188 yıllık geçmişiyle çok eski bir geleneğe sahip olduğunu da ifade ederek, “Sizin yaptığınız iş hiç kolay değil. Hem yanlış yapanları engelleyeceksiniz, hem de bunu yaparken onların gönlünü kırmayacaksınız. Bu onurlu görevi başarıyla sürdüreceğinize eminim” dedi.


Geri Dön