29 / 03 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Haliç’in turistik bir mekân olma olasılığı kaçınılmaz!

Ahmet Misbah Demircan: Haliç’in turistik bir mekân olma olasılığı kaçınılmaz!

Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile düzenlenen "10. Geleneksel Haliç Yelken Yarışları", Haliç’te coşkulu bir şekilde başladı.




Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliği ile  düzenlenen "10. Geleneksel Haliç Yelken Yarışları", Haliç’te coşkulu bir şekilde başladı. 


Türkiye’nin dört bir yanından yelken kulüplerinin katıldığı mücadelenin startını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi. Yarışları takip eden Başkan Demircan, “Haliç’in turistik bir mekân olma olasılığı kaçınılmaz” dedi.


  Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu işbirliğiyle bu yıl 10’uncusu düzenlenen "Geleneksel Haliç Yelken Yarışları" Haliç Sahili'nde başladı.  Yarışlara Optimist ve Laser 4.7 sınıfı yelken takımlarından yaşları 7 ile 17 yaş arasında değişen Türkiye'nin dört bir tarafından gelen 60 yarışçı katıldı. 


  Yarışların startını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan verdi. Yarış, Beyoğlu Belediyesi Yelken Kulübü önünden başlayıp, Türkiye Yelken Federasyonu'nun belirlediği parkur içerisinde gerçekleşti.


  BAŞKAN DEMİRCAN, YARIŞLARI TAKİP EDEREK SPORCULARA DESTEK VERDİ

  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da yarışları basın mensuplarıyla birlikte tekneyle takip ederek sporculara destek verdi. Sporun sadece geleneksel spor dallarıyla kısıtlanmaması gerektiğini belirten Başkan Demircan, Türkiye’nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu hatırlatarak bu fırsatı büyük küçük herkesin kullanması gerektiğini vurguladı.

  Başkan Demircan, Amacımız hem Hasköy Sahili’nde, hem Sütlüce Sahili’nde gençlerimizi sportif faaliyetlerin içine çekebilmek. Böylece sahillerimizi spor anlamında iyi kullanmış hem de sahil şeridini gençlerle doldurmuş olacağız. Hepsini yan yana topladığımızda bu organizasyonun doğru bir şey olduğunu düşündük. Bunun için her yıl bir kere bu yarışları düzenliyoruz” dedi.    


“HALİÇ KÖRFEZ OLDUĞUNDAN İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

  Önceleri olanaklar olmadığı için yelken sporunun genellikle zengin sporu olarak bilindiğini söyleyen Başkan Ahmet Misbah Demircan, Bu düşüncenin kırılması için Beyoğlu Belediyesi olarak Haliç Yelken Okulu kapsamında yüzlerce gence eğitim verdiklerini dile getirdi.

   Haliç'in bir körfez olduğunu hatırlatan Demircan,  bu yüzden Haliç’in turistik bir mekân olma olasılığının kaçınılmaz olduğunu, bunu da iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

  

YARIŞLARDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

  Renkli görüntülerin oluştuğu yarışları çok sayıda kişi takip etti. Gençler yarışırken aileler de heyecanla bekledi.  Rüzgar tutkusu olduğu için yelken sporu yaptığını söyleyen bir sporcu, bütün sporları sevdiğini ancak yelken sporunun kendisi için ayrı bir tutkusu olduğunu belirterek, “Ne kadar zor olursa olsun parkurlar her zaman 1’inci olmak için yarışıyorum. İnşallah 1’inci olurum” dedi.

  "10. Geleneksel Haliç Yelken Yarışları", yarın 15.30'da başlayacak tören ile parkuru başarıyla tamamlayan sporcular kupa ve madalyalarına kavuşacak.



Geri Dön