20 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un Şanzelize'sini kurmak için kolları sıvadı!

Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un Şanzelize'sini kurmak için kolları sıvadı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un Şanzelize'sini kurmak için kolları sıvadı.Sosyal donatı alanları ve tarihi mekanları barındıran yapısıyla Okmeydanı, turizm ve hizmet sektöründe kentin kalbinin attığı nokta olacak...



Okmeydanı, Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeyle kentin cazibe merkezi olacak. Başkan Demircan: Hedefimiz İstanbul'un Şanzelize'sini kurmak.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul'un Şanzelize'sini kurmak için kolları sıvadı. Eğitim merkezleri, sosyal donatı alanları ve tarihi mekanları barındıran yapısıyla Okmeydanı, projeyle turizm ve hizmet sektöründe kentin kalbinin attığı nokta olacak. 


KENTİN MODERN YÜZÜ 

Demircan, bölgedeki 50 yıllık imar sorununu çözdüklerini, hak sahiplerinin çoğunun tapularına kavuştuğunu ve artık modern bir kent kurmak için önlerinde engel kalmadığını belirterek, "Yeni Okmeydanı'nda, Haliç-Mecidiyeköy arasında Türkiye'nin en yeni şehir hayatını kurmayı planlıyoruz. Okmeydanı planımız; herkese tapu ve imar hakkını verirken, finalde konutlarla beraber otoparkların olduğu Okçular Tekkesi gibi tarihi mekanları barındıran aynı zamanda seyir terası gibi ticaret ve turizm sektörünü ön plana çıkarabileceğimiz bir projeyi kapsıyor" diye konuştu. 'Vatandaşın Okmeydanı'nı ortaya koymak için çok çalıştıklarını belirten Demircan süreci şu sözlerle anlattı: Okmeydanı'nda mülkün fiili sahibi vatandaş, gerçek ve resmi sahibi ise Fatih Sultan Mehmet Vakfı'ydı. 'Vatandaşın Okmeydanı' ifadesi bizim için somut bir hedefti. Vakfa muadil başka bir arazi tahsis edildi. Böylece, 'Vatandaşın Okmeydanı'nın önündeki en büyük engel kalktı, arazi hazine mülkiyetine geçti" dedi. 


PROJEYİ YERİNDE ANLATTI

Başkan Demircan, muhabirimiz Erhan Öztürk'e yeni Okmeydanı'nın kurulacağı alanı gezdirdi. Demircan semti, seyir terası ve gözde mekanların yer aldığı bir alan olarak kurguladıklarını belirtti.



Erhan Öztürk/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön