25 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Lütfen herkes gelip tapusunu alsın!

Ahmet Misbah Demircan: Lütfen herkes gelip tapusunu alsın!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine yönelik tapu dağıtım töreninde "5 bin tapuyu hak sahibi vatandaşlarımıza verdik. Lütfen herkes gelip tapusunu alsın" dedi.



Yarım asırdır Okmeydanı'nda kanayan yara haline gelen tapu sorunu, Beyoğlu Belediyesi'nin 11 yıldır sürdürdüğü çalışmalar sonucunda çözüldü. 75 bin vatandaş, imar hakkı olan tapularını almaya hak kazandı. Bir yıldır devam eden tapu verme sürecinde, vatandaşlar ile yapılan mutabakat sonucu, şimdiye kadar yaklaşık 5 bin civarında tapu hak sahiplerine verilirken, 15 bin kişi ise tapusunu almak için Beyoğlu Belediyesi'ne başvuruda bulundu. 


'AMAÇ TEŞVİK ETMEK' 

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan şunları söyledi. "Okmeydanı'nda şimdiye kadar 5 bin civarında tapu verdik. Bundan sonra da peyderpey hazırladığımız tapuları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Bu tür törenleri yapmamızdaki amaç, geriye kalan 15 bin kişiyi bu işe teşvik etmek, onlarında eksik evraklarını tamamlayarak gelip tapularını almalarını sağlamak" dedi. 


PİYALEPAŞA'YA ANLAŞMA OFİSİ 

Tapu verme işlemi bir yandan devam ederken vatandaşın kentsel dönüşüm talebini hatırlatan Demircan, sözlerini şöyle sürdürdü. 

"Biz de boş durmuyoruz. Projelerimizi, maketlerimizi hazırladık. Şimdi Okmeydanı hayalini hayata geçirmek için Piyalepaşa'ya 2 bin metrekare büyük bir anlaşma ofisi yapacağız. Burada Okmeydanı'nm büyük bir maketi olacak. Bu maket içinde de yapacağımız örnek daireler olacak. Tapusunu cebine koyan vatandaşımız ofisimize gelerek oturacağı daireyi görecek. Herkesin dairesine daire, dükkânına dükkân vereceğiz. İnşallah Okmeydanı'nm geleceğini filimde gördüğünüz gibi inşa edeceğiz." 


UZLAŞMA BİTEN ADAYA ÖNCELİK TANINACAK 

Okmeydanı'nda yapılacak çalışmaların kısa sürede olamayacağını hatırlatan Demircan, bizim hedefimiz 2023 diyerek konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu işleri önümüzdeki 10 yılda yapacağız. 

Hangi adada uzlaşmayı bitirirsek öncelikle o adada dönüşüme başlayacağız. 

Tapu için belediyeye gelmek, encümen kararını aldırmak, Milli Emlak'taki taksitlere başlamak gerekiyor. Bir daire için 12 bin lira civarında 5 yıl vadeyle satışlar yapılıyor. Tapuların yüzde 22'si verilmiş. Yüzde 50'ye varmamız lazım. Yüzde 50'ye varamazsak dönüşüme başlayamayız. 2 milyon metrekare inşaat alanı var burada. Herkesin evinden yüzde 20 tenkisat yaparak ama otoparklı olarak daire vereceğiz."

Habertürk


Geri Dön