27 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı İstanbul'un en gözde merkezi olacak!

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı İstanbul'un en gözde merkezi olacak!

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ın ilk tapularını dağıttığı Okmeydanı için hazırlanan planları Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tanıttı. Demircan 'Okmeydanı İstanbul'un en gözde merkezi olacak' dedi...



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Daireye daire, dükkana dükkan vereceğiz. Tapu parası dışında vatandaşın hiçbir para ödemeyeceği bir dönüşüm hedefliyoruz. Okmeydanı İstanbul'un en gözde merkezi olacak" dedi. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Park Otel'de düzenlediği basın toplantısında 50 yıldır tapu sorunu yaşanan Okmeydanı'nda gelinen son aşamayı değerlendirdi. "1 Şubat 2014 günü başbakanımızla ilk tapuları dağıtarak Yeni Okmeydam'nın doğuşunu da ilan etmiş olduk" diyen Demircan, 'İstanbul'un en sorunlu bölgesi İstanbul'un en gözde yerleşim bölgesi olma arifesinde. Kentsel dönüşüm şimdiden sonra ve vatandaş onayıyla başlayacak. Yeni Okmeydam'nın ekonomik kaynağını. Turizm ve hizmet sektörü olarak kurguladık. 100 bin kişinin yaşayacağı bu yeni şehirde inşaallah 30 bin kişilik bir istihdam imkanı oluşturacağız. Daireye daire, dükkana dükkan vereceğiz. Yeni binalarını tamamlayıncaya kadar vatandaşlarımıza kira yardımı yapacağız. Binaları tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız yeni evlerine gelip ikamet edecekler" dedi. 


İşte yeni Okmeydanı! 7 karede!


Okmeydanı projesini hazırladığı üç boyutlu video ve maketlerle anlatan Demircan Okmeydanı'nda hak sahiplerine tapu dağıtarak hayali zor bir başarıya imza attıklarını belirterek. "Daha önce Okmeydam'nda bir santimetrekare bile vatandaşın değildi. Fatih Sultan Mehmet Vakfı'nındı. Bütün bu çalışmalardan sonra ve ancak 50 yıl sonra Okmeydanı vatandaşın oldu. Bir şehir için plansızlıkla kötü kader aym anlama gelir. İmar Planı bir şehrin kaderidir. Okmeydam'nın daha önce bir planı yoktu. Bu planı yapmak bize nasip oldu. 

Vatandaşlarımızla birlikte yaptığımız planda, Türkiye'nin en gözde yerleşim bölgesini kurduk. 


Başbakanımızla birlikte 1 Şubatta ilk tapuları sahiplerine teslim ettik. 20.874 satışa konu tapudan bahsediyoruz. Tapu dağıtımının tamamlanması haliyle vakit alacak. Buna karşılık tapu için müracaat ve evrakın hazırlanmasından başka bir işimiz kalmadı. Yani tapular müktesep hak olmuş durumda. İmar planları doğrultusunda: binaları, yolları, spor alanları, kamu hizmet binalarını, ulaşım akslarını tek tek işleyerek alternatif projeler hazırlıyoruz. Bu projeleri vatandaşlarımıza sunacağız. Uygun görür ve dilerlerse dönüşüme başlayacağız" diye konuştu. 


Yenigün


Geri Dön