16 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı projesini anlattı!

Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı projesini anlattı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kentsel dönüşümün merkezindeki yerlerden biri olan Okmeydanı' na Fransa' nın başkenti Paris' teki ünlü Şanzelize ile yarışabilecek caddeler yapacağını söyledi.



Okmeydanı'ndaki tapu sorununun çözüldüğünü iddia eden Demircan "Okmeydanı için, Taksim'de İstiklal Caddesi'ne alternatif bir cadde, dünya örneklerinden Fransa'nın Şanzelize'si ile yarışabilecek yeni caddelerin olduğu, özel bir destinasyon yaratmak amacıyla planlarımızı yaptık" dedi. 


Okmeydanı'ndaki 5 bin 600 binanın ve 25 bine yakın bağımsız bölümün sahiplerine imarlı tapu ve arsalarını verdiklerini söyleyen Demircan, "Okmeydanı'nda tüm vatandaşlar, kendini mağdur etmeyecek imar hakkına sahip oldu" diye konuştu. Demircan'ın yaptığı açıklamalara uzun yıllardır mahallede yaşayn ve evlerini kaybetme riskiyle karşı karıya kalan mahalleliler tepki gösterdi. Kendilerinin mahalleden sürülmek istendiğini dile getiren mahalleliler tapular karşılığında ödeyemeyecekleri borçlara mahkum edildiklerini söyledi. 


YURTTAŞ TEHDİT EDİLİYOR 


BirGün'e konuşan Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Çetkin, sadece 233 kişiye tapu verildiğini, Beyoğlu Belediyesi'ne ait "Vatandaşın Okmeydanı" adlı internet sitesinde de bunun görülebileceğini söyledi. "Tapu için "Okmeydanfna Şanzelize yapacağız" diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'a mahalleli tepki gösterdi. Mahalleliler projenin hayal olduğunu, tapuların karşılığında ödeyemeyecekleri borçlara mahkum edildiklerini söyledi müracaat edenlerden peşinat ödemeleri isteniyor. Ancak vatandaşın bundan haberi yok. Vatandaş 'Siz paradan hiç bahsetmediniz. Siz müraacat et dediniz geldim. Ben bu parayı bulamam' diyor." Çetkin, başvuru yapan ve yüzde ıo'u peşin, kalanını da 60 ay taksitle ödeyebilenlerin tapu alabildiklerini belirtti. Okmeydanı halkının peşinatı da taksitleri de ödeyemeyeceğine değinen Çetkin durumu şöyle açıkladı: "Belediye vatandaşı tehdit ediyor. 'Sen bana müracaat ettin. Sözleşme yapmazsan ben bu arsayı yasanın verdiği yetkiyle satışa çıkarırım' diyor." 


TARLABAŞI'NIN 80 KATI RANT 


Çetkin, "2005'te evleri yıkıp park yapacağını söyledi. Park yaptı ancak 3-4 yıl sonra parkı ve yanındaki top sahasını elimizden alıp orayı Okçular Vakfı'na teslim etti. Biz devlete güvenmiyoruz. Okmeydanı'ndaki proje Tarlabaşı'nın 80 katı büyüklüğünde bir proje. Buradaki rantı siz düşünün" dedi. 


GÖKDELENLER HAYAL! 


Projenin paylaşılan görüntülerindeki gökdelen ve teraslara değinen Çetkin, Okmeydanı'nın Haliç'e bakan tarafında en fazla 4 katlı bina yapılabileceğini, kot farkıyla birlikte ancak 10 kata çıkılabileceğini belirtti. Çetkin, gökdelenlerin hayal olduğunu belirterek "Ahmet Misbah Demircan'ın ayakları yere basmıyor. Hayallerini anlatıyor. 


Videolarda gökyüzüne ok atıp yıldızları düşürüyorlar. Ustalaşırlarsa ayı da düşürebilirler" diye konuştu. 


Birgün


Geri Dön