26 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda 50 yıllık bir hayali gerçekleştirdik!

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda 50 yıllık bir hayali gerçekleştirdik!

Okmeydanı'nda 50 yıldır tapu hayaliyle yaşayan 25 bin vatandaşın rüyası gerçekleşti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Burası İstanbul'un en gözde semti olacak. Mecbur kalmadıkça evinizi satmayın" dedi...



Okmeydanı'nda 50 yıldır tapu hayaliyle yaşayan 25 bin vatandaşın rüyası gerçekleşti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Burası İstanbul'un en gözde semti olacak. Mecbur kalmadıkça evinizi satmayın" dedi.


Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda 50 yıldır tapu hayali kuran 24 bin 306 kaçak konut sahibinin rüyasını gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "50 yıl sonra Okmeydanı vatandaşın oldu" dedi. "Vatandaşın Okmeydanı" sloganıyla çalıştıklarını söyleyen Demircan, "1 Şubat'ta Başbakanımız'la ilk tapuları dağıtarak yeni Okmeydanı'nın doğuşunu da ilan ettik" dedi. Bölgenin İstanbul'un en değerli semtlerinden biri olacağının altını çizen Ahmet Misbah Demircan, mülk sahiplerine özel bir durum olmadıkça evlerini satmamalarını önerdi. 


100 bin kişi yaşayacak 

Çalışmalar kapsamında bölge 30 ada ve 5 mahallede birleştirilerek yeni imar planı hazırlandı. Demircan, "Okmeydanı'nın daha önce bir planı yoktu. Bunu yapmak bize nasip oldu. Bölgenin ekonomik kaynağını, turizm ve hizmet sektörü olarak kurguladık. Şu an 74 bin kişinin yaşadığı bölgenin nüfusu 100 bine çıkacak. Bu yeni şehirde 30 bin kişilik bir istihdam imkânı sağlayacağız" şeklinde konuştu. Demircan, Okmeydanı'ndaki 25 bin konuta arsa payı tapusu vereceklerini kaydederek, "Konut sahipleri ortalama 12 bin lira ödeyerek, arsa payı tapusunu alacak. Bu tutarın yüzde 10'u peşin, geri kalanı da 5 yıllık vadelerle ödenecek" dedi. 


Tapudan sonra dönüşüm

Yerel seçimlerin ardından Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme başlayacaklarını ifade eden Demircan, şöyle konuştu: "Plan bütünlüğünün bozulmaması için dönüşüm işini komple ihaleye çıkaracağız. 1 milyon 650 bin metrekarelik bölge için yaklaşık 3 milyon metrekarelik bir yapı alanı oluşturduk. Böylece vatandaş cebinden 5 kuruş vermeden dönüşüm yaptırabilecek. Yeni binalar tamamlayıncaya kadar kira yardımı da yapacağız. Binalar tamamlandıktan sonra vatandaşlarımız yeni evlerine gelip ikamet edecekler. Onlar isterse bu süreci de başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum." 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön