18 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm 10 yılda tamamlanacak!

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm 10 yılda tamamlanacak!

Kentsel dönüşüm, Okmeydanı için kaçınılmaz son. Bazı esnaf ve mahalleli, dönüşüme karşı çıksa da çoğunluk dönüşüme 'evet' diyor. Okmeydanı için 10 yıllık eylem planı hazır. Başkan Demircan "kentsel dönüşümde kimse mağdur olmayacak" diyor...



Okmeydanı için 10 yıllık eylem planı hazır. Başkan Demircan "kentsel dönüşümde kimse mağdur olmayacak" diyor.


Kentsel dönüşüm, Okmeydanı için kaçınılmaz son. Bazı esnaf ve mahalleli, dönüşüme karşı çıksa da çoğunluk dönüşüme 'evet' diyor. Diğer semtlerde olduğu gibi Okmeydanı sakinleri de bölgenin savaş meydanı değil, kültürel ve sosyal faaliyetler adından söz ettiren bir 'barış kenti' olmasını istiyor. Konuşmak istemeyen esnaf ve mahalleliyi en çok endişelendiren konu, kentsel dönüşüm sırasında kendilerine garanti verilmemesi. Halk eninde sonunda Okmeydanı bölgesinin de kentsel dönüşüme ayak uydurmak mecburiyetinde olduğunu kabul ediyor. Peki Okmeydanı sakinlerinin devletten isteği ne? Nasıl bir çözüm önerisi sunuyorlar? İşte yanıtları: 


'BATAKLIK KURUTULMALI' 


M.D. (Mahalle sakini): Taksim'deki olayların cezasını biz çekiyoruz. İnanın o gün semtimize giremedik. Bana göre kentsel dönüşüm şart. Ama bize garanti vermeliler. Kimsenin aklında bir şüphe kalmamalı. Rantın olduğu yerde kentsel dönüşümün başlaması kaçınılmaz son. 


D.K. (Lokantacı): Şiddet olaylarının önüne geçmenin tek çözüm, önce diyalog sonra dönüşüm. Polis de bu memleketin çocuğu. Birileri düğmeye basıyor ve başlıyor tarafları çatıştırmaya. Sanmasınlar ki bu olaylar nedeniyle yerimizi yurdumuzu terk edeceğiz. Kenetlenmeyi bozamayacaklar. Bataklığı kurutursan sivrisinek de kendiliğinden yok olur. 

A.K.(Kaportacı): Siz çocuklara yeşil alan açarsanız, oynayacakları bir yer bulursanız, bu olayların da önüne geçmiş olursunuz. Mahallemde çocuklar, mezarlıkta oynamamalı. Ama bakıyorsunuz hiçbir park ya da oyun sahası yok. Sonuç, mutlaka dönüşüm olacak ve çocuklarımıza alan yaratılacak. 

A.C. (Manav): Olaylarda polis biraz daha az gaz kullanmalı. Eğer burada polis olmazsa göstericiler de bağırır bağırır sonunda çekip giderler. Hiç kimse zarar görmemiş olur. 


ÇALIŞMADA SONA GELİNDİ 


Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için Beyoğlu Belediyesi düğmeye çoktan basmış. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yürütülen çalışmaları SABAH'a anlattı. Demircan, planlamanın birçoğunda sona gelindiğini söyledi. 


10 YILDA DÖNÜŞECEK


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan 1 milyon 650 bin metrekareyi kapsayan alanla ilgili 'vatandasinokmeydani. com' adlı internet sitesinden her şeyin öğrenilebileceğini anlattı. Demircan, "14 bin malikin 11 bin 500'üyle görüşme yapıldı. Kimse merak etmesin, dükkâna dükkân, daireye daire verilecek. Şanzelize Bulvarı'na benzeyecek. Şu ana kadar 2 bin 233 tapu verildi. 12 bin 676 kişinin evrakı hazır. Dükkânlar dahil Okmeydanı'nda toplam 20 bin 858 tapu var. 9 bin 343 kişinin evrakı eksik. Onlar da evrakını tamamlıyor. 10 yıllık süreçte bir taraftan dönüşüme başlayacağız ve aynı anda tapuları vermeye devam edeceğiz" dedi. 



Ali Oktay- Mustafa Kaya/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön