25 / 04 / 2024

Ahmet Murat Binark kimdir?

Ahmet Murat Binark kimdir?

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark kimdir? Ahmet Murat Binark inşaat sektöründe hangi görevlerde bulundu? İşte Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Murat Binark'ın biyografisi...



Ahmet Murat Binark kimdir?

Ahmet Murat Binark, 1950 İstanbul doğumlu. Ahmet Murat Binark bugün, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili’dir. Alman Koleji’nden sonra Alman hükümeti bursuyla Almanya’da üniversite eğitimin tamamlamıştır.


Şişli Ondokuz Mayıs İlkokulu’ndan sonra ortaokul ve liseyi Alman Lisesi’nde okuyan Ahmet Murat Binark, Alman Devleti DAAD bursu ile Almanya Karlsruhe Üniversitesi’nden 1975’de mezun oldu. 


Binark, 1975-1979 yılları arasında Almanya Karlsruhe Üniversitesi Hydroloji Enstitüsü’nde İstatistiksel Simülasyon Teknikleri üzerine doktora yaptı.


1980 yılından itibaren, Garanti Koza çeşitli yöneticilik kademelerinde ve uluslararası projelerden sorumlu olmuş, teklif, planlama, proje ve dizayn, maliyet kontrol, sözleşmeler, pazarlıklar, iş geliştirme, bilgi işlem, yurt dışı işler, arazi geliştirme konularında hizmet vermiş, Rusya, Kırgızistan ve Suudi Arabistan projelerini yönetmiştir.


Dr. A. Murat Binark, 1998-2001 arasında Skanska-Thor Genel Müdürlüğü sırasında sürdürdüğü arazi geliştirme faaliyetlerini takiben, Garanti Koza  camiasına tekrar katılmıştır. Binark’ın şu anki görevi, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’dir.


1981-1984 Garanti İnşaat’ta yeterlilik ve teklif hazırlamada görevli inşaat mühendisi olarak işe başladı. Şirketteki ihale departmanını kurdu. Mekke Çevreyolu, Gurayat, Jizan ve Medine havaalanları, Al Jubail Holiday Inn Oteli, Atatürk Barajı gibi projelerin tekliflerinin hazırlanmasında bulundu.


1984-1986 Türk müteahhitleri tarafından yapılan ilk 5 yıldızlı otel projesi olan Al Jubai Holiday Inn Projesinde sözleşme görüşmelerinden başlayarak projeyi, Proje Müdür Yardımcısı olarak bitirdi.


1986-1988 Koç Holding Nakkaştepe merkezi inşaatında Proje Müdürü. Proje 12.000 m2 kapalı alanlı eski eser görünümünde modern holding merkezi inşaatı olup, Türkiye’deki ilk eski eser uygulamalarındandır.


1988-1992 Lojistik Destek Grup Müdürü: Şirkette sorumlu olduğu birimler: Satın alma, Taşaronlar, Merkez ambarı, Makine ve Ekipman, Bilgi İşlem.


1992 Eski Sovyetler Birliğinde Koordinator Yeni işlerin alınması için Rusya, ve Kazakistan’da bulundu.


1992-1994 Genel Müdür Yardımcısı: İlgili görev alanları: Teklif hazırlama Planlama, Proje ve Dizayn, Maliyet Kontrol, Sözleşme görüşmeleri, Pazarlıklar, İş Geliştirme, Bilgi İşlem, Yurt Dışı İşler.


1994-1995 Şirketin Rusya operasyon faaliyetlerini yürüttü. Moskova’da 27 katlı Sperbank genel müdürlük binasını gerçekleştirdi Bunlara ilave olarak proje finansmanı, uluslararası sözleşme görüşmeleri ve tahkim hususları ile arazi geliştirme konularında etüt, konsept ve fizibilite çalışmalarında bulundu.


1998- 2001 Skanska Thor A.Ş. Genel Müdürü; 2001- 2003 Garanti Balfour Beatty Genel Müdürü; 2003 Garanti Koza Genel Müdürü, ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.



Ahmet Murat Binark: Garanti Koza'da satışlarımızı Prism CRM ile artırdık!
Ahmet Murat Binark'tan yeni şirket! Garanti Koza Handal İnşaat A.Ş.!
Ahmet Murat Binark: Konutta patlayacak balon yok!


Geri Dön