23 / 04 / 2024

Ahmet Nazif Zorlu: İzmir'in turizm potansiyeli geliştirilmeli!

Ahmet Nazif Zorlu: İzmir'in turizm potansiyeli geliştirilmeli!

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "İzmir bir cennet. Bu, çok iyi bir şekilde planlanarak kullanılırsa İzmir turist cenneti olur. Bunu çok akıllıca düşnerek yapmak gerekir. İzmir'de bu potansiyel var ancak değerlendirilmiyor" dedi.




Vestel'in patronu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İzmir'in turizm potansiyelini geliştirme konusunda adım atması gerektiğini söyledi. Yeni Asır'a açıklamalarda bulunan Zorlu, "İzmir bir cennet. Bu, çok iyi bir şekilde planlanarak kullanılırsa  İzmir  turist cenneti olur. Bunu çok akıllıca düşenerek yapmak gerekir. İzmir'de bu potansiyel var ancak değerlendirilmiyor" dedi. 


Toplantı önerisi

Çeşme'nin gözde bir tatil merkezi haline geldiğini dile getiren Zorlu, "Ancak, Çeşme'yi bir üst seviyeye nasıl çıkaracağımızı düşünmeliyiz. Çeşme'de turizmi 365 gün nasıl devam ettirebiliriz? Çeşme'de sağlık turizmi ile ilgili kaplıcalar var ancak bunlar değerlendirilemiyor ve yazın 2.5 ay sonra Çeşme boşalıyor. Çeşme'de 1 yıl boyunca ne yapmak lazım bunu konuşmalıyız. Toplanıp akılcı olarak ne yapılması gerektiğini belirlemeliyiz" diye konuştu. 


Hazine bekleniyor

Zorlu, "Bu yapılırsa biz de grup olarak burada büyük bir turizm yatırımı yapabiliriz. Çeşme konusunda yatırımcılara büyük rol düşüyor. Ancak, yatırımcıların da önünün açılması gerekiyor. Çeşme'ye yapılan yatırımlar her yönüyle desteklenmeli. Her şey çok iyi hesap edilmeli" dedi.

Zorlu, İzmir Çankaya'da mevcut tütün depolarının olduğu bölgedeki dev gayrimenkul yatırımları için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Buraya 50-60 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini dile getiren Zorlu, "Biz orada belediyeye yeşil alan olarak bir yer terkettik. Orada hazinenin de yeri var. Hazinenin de orayı belediyeye yeşil alan olarak terk etmesi lazım. O bekleniyor. Bu gerçekleşirse bölgeye çok güzel bir otel yapılabilir" dedi. Öte yandan "Venus" markasıyla cep telefonu üretimine başlayan Vestel Elektronik A.Ş'nin, destek aldığı bir grup yerli üretici ile birlikte Ekonomi Bakanlığı'na cep telefonu ithalatına korunma önlemi alınması için başvuruda bulunduğu bildirildi. 



"Zeybekci'ye sahip çıkmalıyız"

Ahmet Nazif Zorlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, EXPO 2025'e tüm Ege olarak talip olunması için çalışma başlattıkları yönündeki açıklamasını da değerlendirdi. Bunun çok doğru olacağını dile getiren Zorlu, "Bu önemli bir adım. Ege'nin Zeybekci'ye sahip çıkması lazım. Çünkü, Ege olması gereken yerde değil" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön