19 / 04 / 2024

Ahmet Poyraz: Çekmeköy, İstanbul'un en konforlu bölgesi!

Ahmet Poyraz: Çekmeköy, İstanbul'un en konforlu bölgesi!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz İstanbul1 TV'de yayımlanan "İlçe İlçe İstanbul" programında Çekmeköy'ün bir Karadeniz köyü gibi sakin ama gelişen en konforlu ilçe olduğunu söyledi.



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz İstanbul1 TV'de yayımlanan "İlçe İlçe İstanbul" programında Çekmeköy'ün bir Karadeniz köyü gibi sakin ama gelişen en konforlu ilçe olduğunu, her yere ulaşımının olmasının ilçeyi cazibeli kıldığını, 500 dönümlük doğa alanının 2016'da hizmete gireceğini söyledi. Çekmeköy Belediye Başkam Ahmet Poyraz Istanbull TV'de yayımlanan "İlçe İlçe İstanbul" programına konuk oldu. Poyraz Çekmeköy Belediyesi hakkında şunları dile getirdi: Gönül ister ki herkes Çekmeköy'de olsun ama daha çok Anadolu Yakası'dan özellikle Avrupa Yakası'ndan yeşil özlemini çeken insanlar geliyor buralara. İnsanlar gerçekten ikamet etmek için özel bir ilgi alaka çekiyorlar. En önemli faktörü yeşili bol olması. 17 bin 500 hektarlık bir alanı var Çekmeköy'ün. Bunun yaklaşık 14 bin hektarı sadece yeşil alan. Ve 3 bin 500 hektarlık alanda da yapılaşma var. Tabi bu kadar yeşili bol bir ilçeyi tercih etmeleri de bundandır. İstanbul'da daha çok orman şile ve Beykoz bizden daha fazla ama üçüncü olarak Çekmeköy. Çekmeköy altı yıl evvel ilçe olmuş, öncelikle biz gelir gelmez kentsel dönüşümle alakalı planı çözmemiz lazımdı. Kentsel dönüşüm yapabilmeniz için sizin önce bir plan yapmanız gerekiyor ve imarlı olması lazım. Bunlar yoksa kentsel dönüşüm olmaz. Biz de imar ve plandan başladık. Ve şehrimizin tamamı planlanmış ve imarı olan bir ilçe oldu. Bunun için de Büyükşehir'in çok ciddi şekilde büyük desteği var. Başta Kadir abimiz olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Tabi planları yapınca, dönüşüm de kendiliğinden oldu çünkü neredeyse her yıl binle bin beş yüz arası binaya yıkım ruhsatı veriyoruz. Vatandaş yapıyor yahut müteahhite veriyor. Vatandaşla anlaşıp bir dönüşüm yapmadık fakat altı yıldı kentsel dönüşümü ciddi bir yere getirdik. Yani bunu sayıya vurduğumuz zaman on binlerin üzerinde bir dönüşüm sağladık. Eğer şehirde vatandaş binasını yıkıp yenisini yapabüecekse bu kendiliğinden dönüşebiliyor. 

Hiç kimse bile bile çürük bir binada, depremde yıkılacak binada oturmak istemez; bu yüzden eğer kentsel dönüşümün alt yapısını sunamazsanız vatandaşa, vatandaş da bunu yapamaz. Planları yapınca da dönüşüm oldu. Bir de Çekmeköy'de yüksek bina yok. Bizim oranın en büyük avantajı yüksek bina yok, Sayın Cumhurbaşkanımızın daha çok istediği yatay binalar var bizde. Dikey hiç yok. Ortalama kat yüksekliğimiz 4 ve 5. Vatandaşın iki üç dairesi varken binasını yıkıp beş altı daireye imkân sunuyoruz ve vatandaş da kendiliğinden bu dönüşümü yaptı. Bu dönüşümde de hiçbir kuruma ihtiyaç duymadan yaptık. Kendi içinde bu dönüşümü sağladık. Çekmeköy'ü sokakların eski yapılaşmada dört beldeden oluşuyor, Ömer'le Alemdağ, daha çok Çekmeköy'de vardı. Dönüşüm çok daha fazla oldu burada. Sıkıntı duyduğumuz iki mahallemiz Alemdağ ve Ekşioğlu. Buralarda dönüşüm yapamıvorduk imar ve tapu olmadığından. Ama sağ olsun hükümetimiz 2B sorununu çözdükten sonra biz de oranın imar ve planlarını yaptık." şeklinde konuştu. 



Türkiye'de Vakit


Geri Dön