25 / 04 / 2024

Ahmet Şahin: Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşma azaldı!

Ahmet Şahin: Kentsel dönüşümle kaçak yapılaşma azaldı!

Yapı Endüstri Merkezi'nde konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, kentsel dönüşümle gecekondu ve kaçak yapılaşmaya yönelme imajının kırıldığını belirterek, "Artık gecekondu yıkımları olaylarla değil törenlerle gerçekleştirilmektedir" dedi



         Şahin, Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından "Sürdürülebilir Büyüme" temasıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Konut Konferansı"nın açılışında yaptığı konuşmada, bugün itibariyle 81 il ve 800 ilçedeki yaklaşık 2145 şantiyede yapımı başlatılan konut sayısının 513 bini geçtiğini, bu konutlardan 378 bininin sosyal donatıları ve çevre düzenlemeleriyle birlikte tamamlandığını söyledi.

         Şahin, "TOKİ tarafından üretilen konut sayısı, altyapı ve sosyal donatılarıyla birlikte bir Bursa şehri demektir" dedi. Üretilen konutların yaklaşık yüzde 85inin sosyal konut niteliğinde olduğuna işaret eden Şahin, son 8 yılda alt gelir grubu ve yoksulların ev sahibi olmasına ciddi katkı sağladıklarını vurguladı.

          TOKİ  TARAFINDAN KREDİ AÇILAN TESCİLLİ ESER SAYISI 381

         TOKİnin sürekli ve güvenilir konut arzı sayesinde konut satış fiyatları ve kiraların düştüğünü, aynı zamanda TOKİnin Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm ve gecekondu dönüşümünü başlattığını ifade eden Şahin, "Kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan projelerdeki konut sayısı 235 bindir. Bunlardan 32 bini tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiş, sahalar kaçak yapılardan arındırılmıştır. Böylelikle de gecekondu ve kaçak yapılaşmaya yönelme imajı kırılmıştır. Artık gecekondu yıkımları olaylarla değil törenlerle  gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

         Bugüne kadar TOKİ tarafından kredi açılan tescilli eser sayısının 381, restorasyonu tamamlanan yapının da 202 adet olduğunu söyleyen Şahin, bu projelerin ulusal olduğu kadar uluslararası düzeyde de örnek uygulamalar olduğuna işaret etti. Şahin, "İdarenin bu performansı Birleşmiş Milletler gibi muhtelif uluslararası organizasyonlar tarafından izleniyor ve ödüllendiriliyor" dedi.
         AA


Geri Dön