24 / 04 / 2024

Ahmet Sakızoğlu Avrupa'ya mı kaçtı?

Ahmet Sakızoğlu Avrupa'ya mı kaçtı?

Mahkeme tarafından 532 yıl hapse mahkum edilen firari Ferrarili müteahhit Ahmet Sakızoğlu’nun Suriyeli mültecilerin arasına karışarak Avrupa’ya kaçtığı sanılıyor.



Antalya Cumhuriyet Savcılığı, proje üzerinden maket ev satarak 500 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan ve 532 yıl hapse mahkum olan Ahmet Sakızoğlu'nun peşine düştü.


KİMLİK UYARISI

Tüm dünyada fotoğraflı kırmızı bültenle aranan Ahmet Sakızoğlu'nun Suriyeli mültecilerin arasına karışarak sahte kimlik ile Avrupa ülkelerinden birine iltica ettiği sanılıyor. Bu ihtimalin ardından polis kırmızı bülten ile birlikte AB ülkeleri başta olmak üzere tüm ülkelere Sakızoğlu'nun yüzünü net olarak gösteren fotoğraflı bülten gönderdi. Sakızoğlu'nun sahte Suriyeli kimliği taşıma ihtimaline karşı da ülke interpollerinin dikkati çekildi.


ÜLKELER UYARILDI

Ahmet Sakızoğlu'nun yakalanabilmesi için güvenlik güçleri sadece Avrupa ülkelerini değil, kardeş Türki cumhuriyetlerinin tamamına bilgi gönderdi. Burada da sahte kimliğe karşı fotoğraf üzerinde de dikkatlice davranılması istendi. Sakızoğlu'nun Rusya'ya gidebilme ihtimaline karşı da bu ülke güvenlik birimlerine Interpol aracılığı ile bilgi verildi.


KELEPÇEYİ KIRMIŞTI

'Ferrarili Müteahhit' olarak bilinen Sakızoğlu 31 Mayıs 2013'te tutuklanmış ve 14 ay sonra tutuksuz yangılanmak üzere elektronik kelepçe ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Sakızoğlu, 31 Mart 2014'te Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisini fırsat bilip elektronik kelepçeyi kırarak kayıplara karışmıştı.


Sabah Egeli


Geri Dön