20 / 04 / 2024

Ahmet Temeltaş'tan arsa ve konut yatırımlarının püf noktaları!

 Ahmet Temeltaş'tan arsa ve konut yatırımlarının püf noktaları!

Temeltaş Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, arsa, arazi, konut ve ticari birim yatırımlarının püf noktalarını açıklıyor.



Temeltaş; “Gayrimenkul yatırımı uzun vadeli düşünenler için kazanç sağlarken, yatırımın yanlış değerlendirilmesi maddi kayıplar getirir ve bu alanda gelişme potansiyelini olumsuz etkiler”…


Gayrimenkul sektöründe en çok kazandıran emlak profesyoneli olarak anılan Ahmet Temeltaş, “Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için yeri geldiğinde kendi işinizin patronu, yeri geldiğinde ise yeni işe başlayan bir personel olmanız gerekebilir. Bu çerçeveden baktığımızda, gayrimenkul dünyasında da aynı ruhu yaratabilmek oldukça önemli bir nokta” diyerek başarısının sırrını paylaşıyor.


Paranın miktarından çok, nasıl değerlendirileceğinin önemli olduğuna dikkat çeken Ahmet Temeltaş, “Eğer paranızı doğru kullanamazsanız hem paranızı kaybedersiniz hem de sektördeki gelişme potansiyelinizi” dedi.


Büyük düşünmekten kaçınmayın…


Türkiye’de gayrimenkul yatırımlarının artmasını ve bu bilincin gelişmesini oldukça sevindirici bir süreç olarak nitelendiren Temeltaş;  bu bilinçle hareket ederek, ileriye yönelik yatırım yapmak isteyenlere büyük düşünmekten kaçınmamalarını tavsiye etti. Temeltaş, özellikle kira gelirini düşünmeden, kâra geçmek için beş-on yıl sonrasını hedefleyenlere arazi yatırımını önerdi.


Kira geliri için ticari birimler…


Ahmet Temeltaş, önceliği kira geliri olanlar için ise en iyi yatırımın ticari birimler olduğunu belirterek; “Ticari birimleri kiralayanlar genellikle iyi kazanacağından yatırımcısına da kira geliri anlamında iyi kazandırır. Ayrıca yapacağı prim de düşünüldüğünde ticari birim yatırımının getirisinin de yüksek olacağı rahatlıkla söylenebilir” dedi.


Ticari alan yatırımı yapacaklar için kira çarpanının metrekareden çok daha önemli olduğuna dikkat çeken Temeltaş, son yıllarda inşa edilen ve önümüzdeki dönemlerde yapımı planlanan yeni yaşam alanlarında ticari birim konseptinin de değiştiğini belirtti. Ahmet Temeltaş, yeni yapılarda; giriş blokları ile cadde-dükkan tasarımlarının yer aldığını, bu anlayış içinde ticari birim getirisinin daha da yükseleceğini sözlerine ekledi.


 Konut sahibi olmak her zaman önemli…


Ticari birimler için durum böyleyken; Türkiye’de hangi bölgede olursa olsun konut sahibi olmanın da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Ahmet Temeltaş, özellikle büyük şehirlerin konut yatırımı için avantaj yarattığını söyledi. Temeltaş; “Gayrimenkul dünyası yatırımcı ile gelişiyor, emlak sektörü de hızla değişiyor. Kazançlı çıkmak için; en uygun yatırımı düşünüp bilinçli hareket etmek en önemli adım” dedi.


Doğru yatırım için uzun vadeli düşünmek…


Gayrimenkul alırken işini doğru yapan şirketlerle işbirliği yapmanın; doğru fiyatlarla, doğru lokasyonları tercih etmenin bol kazanç getireceğini belirten Ahmet Temeltaş; “Gayrimenkul yatırımı yaparken uzun vadeli düşünmek esastır. Siz sadece inanarak piyasadaki fırsatları araştırmayı, değerlendirmeyi ve doğru uzmanlar ile bu fırsatları ayırt etmeyi bilin. Çünkü aldığınız gayrimenkulün fiyatı, ne aldığınız kadar önemlidir. Bizler bu sektöre sadece adını vermiş kişiler olmak için değil, kazanmak ve kazandırmak için emek veriyoruz. Bu bilinç doğrultusunda emlak piyasasında doğru hareket etmek ve potansiyel nesilleri daha bilinçli yatırımcılar olarak yetiştirmek için elimizden geleni yapmalıyız” diyerek sözlerini bitirdi.


Geri Dön