24 / 04 / 2024

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.




Milliyetçi Hareket Partisi'nin İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, iktidara gelmeleri halinde rant ve imar yolsuzluklarını ortadan kaldıracaklarını söyledi. Turgut, ülke ve çevre planlamasıyla düzenli, yaşanılabilir şehirlerin kurulacağını belirterek. "İstanbul, turist çekme açısından Madrid. Barcelona, Paris ve Londra gibi şehirlerle kıyaslanmayacak noktada. Son yıllarda biraz artış var; ancak 2011 yılında İstanbul Dünya Kültür Başkenti idi, bunu bile dünyaya iyi tanıtamadık." dedi. Turgut. "İstanbul Surları dünya mirasıdır. Fatih ve Zeytinburnu'nda kalan İstanbul Surları'nda maalesef atlar otluyor. 

Dünya mirası niteliğindeki bölgelere sahip çıkmak gerekiyor." diye konuştu. Kanal İstanbul projesini savunan kişilerin iktidara yakın iş adanılan olduğunu belirten Turgut, projenin tamamıyla arsa geliştirme projesi olduğunu vurguladı. Turgut, "Bu proje açıklanmadan birkaç yıl önce arsalarda ne kadar el değiştirme olmuş araştırılırsa çok net gözükür. Daha proje başlamadan orayı spekülasyon alanı haline getirdiler. Açıklasınlar o bölgedeki tapu kayıtlarını." dedi. Ahmet Turgut, "20 liraya 30 liraya topladıklan tarla vasfındaki yerleri bugün 200 liraya 300 liraya satıyorlar." diye konuştu. 


Turgut öncelikle turizm, ulaşım. ekonomi, adalet, eğitim ve şehir planlaması gibi alanlannda yaşanan problemlerin MHP iktidarında aşılacağını kaydetti. İstanbul'da üretim yapmanın gün geçtikçe zor bir hale geldiğini belirten Turgut, şöyle konuştu: "İstanbul'un en önemli sanayi aksları kentin dinamik yapısına göre değişti. Sanayide üretim pahalı bir hale geldi. Bu kentte sanayi üretiminde bulunmak akla ziyan bir iş zaten. Sanayici İstanbul'da durmuyor gidiyor. İstanbul'dan giden üretici Trakya'da en kıymetli tarım arsalan üzerine işletmesini kuruyor. Bizim dönemimizde organize sanayi bölgelerini geliştireceğiz. Sayılarını artıracağız. MHP iktidarında hem ülke hem de çevre planlamasını yapacağız. Kalkınma planını hem de bunu bölge planlamaları ile sahaya indireceğiz." 


İstanbul'daki ulaşım probleminin oluşmasının çevre ve imar planlamaları eksikliklerinden kaynaklandığını söyleyen Turgut, şu bilgileri verdi: "Ulaşımla ilgili milyarlarca liralık bir zarar oluşuyor. Raylı sistem ağının İstanbul'da daha da zenginleştirilmesi lazım. Halen 100 km'ye ulaşan; ancak tamamı metro özelliği taşımayan bir ağ var. Bunun içine Devlet Demir Yollan'nın 70 km'lik hızlı tren ağını da eklersek biraz daha artıyor. İstanbul Büyükşehir belediyesi maalesef tercihini lastik tekerlekli sistemi desteklemek adına karayoluna yatırım yaparak sürdürüyor. İstanbul'un hesaplara göre 600 km'lik bir metro ağına ihtiyacı var. Bu hızla gidersek bizim yaşımızdaki insanlar bundan faydalanamaz. Bu problemi biz çözeceğiz." 


Zaman



Geri Dön