26 / 04 / 2024

Ahmet Vefik Alp'ten Haliç'in altına otopark

Ahmet Vefik Alp'ten Haliç'in altına otopark

DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve ilginç projeleriyle tanınan Ahmet Vefik Alp, "İstanbul dünyanın `turizm mekkesi' olacak" dedi.



İlginç projeleriyle tanınan DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Vefik Alp, Haliç'in altını otopark haline getirmeyi vaad etti.

Alp yazılı açıklamasında, hazırladığı projeleri hayata geçirdiğinde, tüm dünyanın İstanbul'u görmeye geleceğini söyledi ve "İstanbul Paris'ten hem daha güzel, hem daha ucuz. İstanbul dünyanın 'Turizm Mekkesi' olacak. Dolar yağacak, fakirlik azalacak" dedi.

İstanbul'un üç imparatorluğa başkentlik yaptığını, Galata-Karaköy'de otopark sorununun en üst düzeyde olduğunu belirten Alp sokakların birer "oto deposu" haline geldiğini ifade etti. Tarihi dokuda otopark açılamadığına da işaret eden Alp, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"BENZERİ CENEVRE'DE VAR"
"Üç büyük medeniyetin yapıtları pislik içerisinde. Eski evler dökülüyor. 'Müzekent İstanbul' projesi çerçevesinde, tarihi yarımadanın yayalaştırılmasına entegre olarak Galata, Unkapanı köprüleri arasında 20 bin araçlık Haliç su altı otoparkı teklif ediyorum. Benzeri Cenevre'de var. Otoparkın içinde alışveriş üniteleri de olacak. Park geliri ve kiralar belediyemize günde yaklaşık 100 bin dolar akıtacak. Otopark 2 kıyıdan da kullanılabilecek. Tünellerle E-5 (D-100) bağlantısı yapılacak. Kamulaştırma bedeli de yok.  Marmaray  ile entegre olacak olan Taksim-Yenikapı metro hattı otopark içinden geçerek durak yapacak."
Bu projenin hayata geçirilmesiyle, Süleymaniye'yi gölgeleyecek Haliç metro köprüsünün de yapılmayacağına dikkat çeken Alp, İstanbul'un kalbinde otopark-metro buluşmasının, ulaşıma rahat nefes aldıracağını açıkladı.

Alp, tarihi yarımadanın da yayalaştırılacağını ve sadece tramvay ile küçük elektrikli araçlar olacağını da anlattı ve "Yollar, binalar temizlenecek. Restorasyon, peyzaj ve aydınlatma projesi uygulanacak. Halk yerinde kalacak, ancak kötü imalathaneler gidecek, yerine kültür-sanat ağırlıklı atölyeler, butikler gelecek, folklorumuz vurgulanacak" dedi.

"Tarihi yarımada bir arkeoloji-tarih-kültür parkı olacak" diyen Alp, tarihi yarımadada imparatorluk günlerinin yaşanacağını, faytonlar olacağını, sultan, sadrazam, imparatorların geçeceğini, yeniçerilerin yer alacağını ve Bizans ile Roma kültüründen de görüntüler yer alacağını bildirdi.

Alp, "Dünya İstanbul'u görmeye gelecek. Müşterisi hazır olan projelerin finansman sorunu olmaz. Türkiye geneli toplamda Paris kadar turist çekemiyor. Halbuki İstanbul Paris'ten hem daha güzel, hem daha ucuz. İstanbul dünyanın `Turizm Mekke'si' olacak. Dolar yağacak, fakirlik azalacak" diye ekledi.

Geri Dön