29 / 03 / 2024

Ahmet Yaşar: Umarım Antalya EXPO 2016'ya yetişir!

Ahmet Yaşar: Umarım Antalya EXPO 2016'ya yetişir!

MHP Antalya Milletvekili Adayı Ahmet Yaşar, MHP Genel Başkanı Dvelet Bahçeli ile görüşmesi ve halka verdiği sözü yerine getirmek amacıyla aday olduğunu söyledi.



A.G : Meclis üyeliğinden niçin istifa ettiniz ? 

Ahmet Yaşar: Milletvekili adayı olmak için. Yerel seçim çalışmaları sırasında seçim bölgemde dolaşırken, oy isterken, vatandaşlara özellikle büyükşehir meclis üyesi olmak istiyorum- dedim.- Kendimi orada test edeceğim ve başarılı olursam milletvekilliğine adaylığımı koyacağım- dedim. Meclis üyeleri arkadaşlarım da bunu çok iyi biliyorlar. Meclis üyeliğinde birinci sırada olmama rağmen çok çalıştım. Seçim dönemi içerisinde ciddi çalışmalar ve reklamlar yaptım. Hem partim hem de ismimin duyulması için yaptnn bundan daha doğal bir şey olamaz. Bu çalışmalarımız neticesinde halktan aldığım desteklerle istifa etmeden önce Genel Başkanımızdan randevu aldnn. Kendisiyle konuştum. Milletvekili adaylarına kendisi randevu vermiyor, orada bir komite oluşturmuşlar dört genel başkan yardımcısı adaylık açıklamasında bulunanlarla görüşme sağlıyor. Dolayısıyla kimseyle böyle bir görüşmesi yok. Sağ olsun kendileri bana vakit ayırdılar, bir katalog hazırlamıştım kendilerine verdim. 

10-15 dakika bana zaman ayırdı. 

'Hedelimii Antalya'dan yüıde35 oy ile 5-6 milletvekili çıkarman Ahmet Yaşar, "İlk smavım olan meclis üyeliğini başarı ile geçirdiğimi düşünüyorum, yerel seçimlerde beni destekleyen halka sözüm vardı, şimdi sıra ikinci sınavda. Bu sınav milletvekilliği smavı olacak" dedi. Yaşar, "Şimdi daha fazla hizmet zamanı" şeklinde konuşuyor. ,


A.G: MHP'de milletvekili adayları ne zaman belli olacak ? 

Ahmet Yaşar: Aday adaylığı belirleme sürecindeyiz, MHP'de henüz resmi başvurular olmadı. Aday adaylığı başvuruları 12-18 Mart tarihleri arasında yapılacak. 18 Mart'tan sonra da aday adayları değerlendiremeye tabii tutulacak. MHP Antalya adaylarını belirlerken teşkilata ve halka soracak. Milletvekili aday listeleri 7 Nisan'da seçim kurullarına verilecek. Listelere 15 Nisan'a kadar da itiraz süreci var. 15 Nisan'dan sonra da değerlendirmeler yapı


GENEL BAŞKANIMIZ BAHÇELİ İLE GÖRÜŞTÜM

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Katalogumu inceledi. Kendisine bu sürede yaptığım görevlerimi anlattım. Aktif görevde olduğumu, Aksu meclis üyeliğimi, Büyükşehir meclis üyeliğimi, ASAT meclis üyeliğimi, Türkiye belediyeler birliğindeki görevimi, buralarda plan bütçe komisyonunIda olduğumu, aynı zamanda Aksu'da grup sözcüsü olduğunnu anlattım. Sonra genel başkanımızla daha önce birlikte olduğumuz zamanlarda söylediği sözler vardı kendisine hatırlattım. Evet, haklısın diye onayladı. Onun bir konuşması vardı. TayyipErdoğan'a-'havada leylek gibi dolaşacağıma otur da ülkenin sorunlarını çöz' diye. -'Kiminle çözeceksin ekonomistlerle çözeceksin' böyle bir söylemi olduğunu söyledim ve arkasından -Genel başkanım bende ekonomistim- dedim. Bunu hatırlattım. Bütün bu konuşmalar neticesinde genel başkanınım, 'tamam' dedi. Komitedeki arkadaşlarla görüşmemi söyledi bende onlarla görüştüğümü söyledim ve kendisi bu izni verdi, istifa etme iznini verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine istifa et demediğim söyleyen Yaşar, "Genel Başkanımız Korkuteli Belediye Başkanımız milletvekilliği için kendisinin yanma gittiğinde ona istifa etme dedi. İstifa etmesini istemediği kişilere istifa etme diyor" diye konuştu. 


A.G : Milletvekili seçildiğiniz takdirde hedefleriniz nelerdir ? 

Ahmet Yaşar : "Hem bireysel hedeflerimiz var hem de partimizin bize öngördüğü hedefler olacaktır. Eğer, bilgili, birikimli deneyimli iseniz şahıs olarak parti de sizi ilgili komisyonlarda görevlendirecek. Ben de Antalya'da plan ve bütçe komisyon üyeliği yaptım. Ankara'da eğer böyle bir görev verilirse çok rahat bir şekilde komisyonlarda görev almak en büyük hedeflerimden bir tanesi. 

Esas amacım Antalya'nın kalkınmasını sağlamak. 

Turizm pastasından Antalya yeterince pay alamıyor. Gelen turist sayısma göre harcama miktarı birbiri ile orantılı değil. Yılda 12 milyon turist geliyor Antalya'ya. Bu turistlerden yıllık azami miktarda para kazanmak gerekiyor. 


ANTALYA VE AKSU'YA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIM

Bunun için de Antalya'nın içerisinde cazibe merkezlerinin de yaratılması gerekiyor turistler gelip harcama yapsınlar. Antalya'nın kalkınmasına ağırlık vermek, çiftçimizin, köylümüzün ektiğinden biçtiğinden para kazanır hale getirmek insanları 2B ile ilgili arazilerini alabilme noktasmda taksitlerini uzatabilmek yani kısacası baktığımda hem ülke geneline hizmet hem de Antalya'ya Aksu'ya hizmet etmek amacımız bu. 

A. G.: EXPO 2016 Antalya için ne düşünüyorsunuz ? 

Ahmet Yaşar: "EXPO birçok ülkede var. Ben birçok ülkeye de gittim. Çok ciddi alanlar yapılmış. Antalya'da ayrılan alan çok güzel bir yer. Umarım Antalya 2016'ya yetiştirilir. Buranın en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım sorunu idi. Şu anda ulaşnn sorununu çözmek için hızlı şekilde kavşaklar yapılıyor. EXPO 2016'nın olduğu yerden Aksu Çayı'nm kenarından da bir yol yapılıyor. Bu yol hem imar komisyonlarından geçti hem de belediye meclisinden geçti. Burada en önemli olan bu fuarı yapmak. Türkiye'ye birçok ülkenin insanı gelecek. Fuar alanından otellere gidilecek. Burada Aksulu olarak oradan nasıl yararlanabiliriz. 


ANTALYA GELEN TURİST ÇOK GELİR AZ

Ya da Antalya meclis üyeleri ve belediyesi olarak fuara gelen insanları şehrin içerisine nasıl çekebiliriz. Bunların aslında çalışmalarını yapmamız gerekiyor. Otellere gelen turistleri de aynı şekilde şehrin içerisinde cazibe merkezleri yaratacaksınız ki orada ki kişiler merkeze gelsinler merkezde para harcasınlar. Yani gelen turist sayısı çok önemli. Ama bu gelen turistlerinde merkeze katma değere ortak olmaları gerekiyor. Para harcamaları gerekiyor. Bunun için de cazibe merkezleri yapılması gerekiyor" 


A.G : Genel seçimlerle ilgili tahmininiz nedir ? 

Ahmet Yaşar: MHP bu dönemde yükselen bir değer haline geldi. Genel '--1-- hedeflerimizi koydu. Biz tek başına iktidar olacağız. Her zaman bunu hedefliyoruz.Bu seçimlerde MHP tek başma iktidar olacak. Antalya'ya baktığınız zaman bizim burada ki oy oranımız yüzde 28 civarında. 

Biz bu oyları yüzde 35'lere çıkarma hedefimiz var. 

MHP olarak biz burada 5-6 milletvekilini hedefliyoruz. 

Düzgün bir strateji ve program gerçekleştirilecektir. Birlik ve beraberlik içerisinde olursak iyi bir sıralama yapılırsa inanıyorum ki 5 milletvekilini çok ra- hat bir şekilde alabilecek bir potansiyele sahibiz. İnşallah da bunu il başkanımız, ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, aday adayı arkadaşlarımız ile beraber başaracağımıza inanıyorum. Bundan soma MHP oy oranı da yükselecek. Zaten yükseliyor. Bımu her zaman söylüyoruz. Üstelik bu dönemde biz hem CHP hem de AKP'den çok ciddi bir şekilde oy alacağımıza inanıyorum. Burada oy değişimini Antalya'da göreceğiz" AHMET YAŞAR KİMDİR? 

1961 Sivas doğumlu olan Ahmet Yaşar, kendisini ekonomist olarak tanımlıyor. Okııl hayatı da dahil olmak üzere uzun yıllar istanbul'da yaşan Ahmet Yaşar, eşi Nevin Yaşarla tanıştıktan soma tam bir Antalya aşığı olmuş. Antalya Kaleiçili olan Nevin Hanını. Ahmet Yaşar "uı da bir Antalyalı olmasını sağlamış. 1995 yılından beri Antalya'da yaşayan Ahmet Yaşar kendisini Antalyalı olarak görüyor. 

Çalışma hayatı boyunca çeşitli şirketlerin fhıaııs bölümlerinde iist düzey görevlerde yer alan Yaşar, aynı zamanda sporla da yakından ilgili. Takını sporlarından voleybol, futbolla yakından ilgilenen Ahmet Yaşar, Aksu'da birçok gencin sporla tanışmasuıı sağladığı turnuvalar ile tanınıyor. Meclis üyesi olduğu Aksu'da gençlerin ufkunu açmak adıııa birçok çalışmaya da imza atmış bir siyasetçi. Ahmet Yaşar, siyasi hayata ilk adnnını 2006'ela MHP Muratpaşa Belde Teşkilatı Başkan Yardımcılığı görevi ile attı. MHP'ııiıı çeşitli noktalarında görev alan Ahmet Yaşar. 2012 yılında üstlendiği Basııı ve Planlamadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini 30 Mart 3014 yerel seçimlerinde adaylık için bıraktı. MHP'den Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Ahmet Yaşar, hem Aksu'da, hem de Büyükşehir Belediye Meclisi nde çeşitli komisyonlarda görev aldı. Ahmet Yaşar, meclis üyeliklerinden 7 Haziran seçimlerinde MHP"den milletvekili adayı olmak için istifa etti.



Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön