25 / 04 / 2024

Ahmet Zorlu: Kanal İstanbul'da üzerime düşeni yaparım!

Ahmet Zorlu: Kanal İstanbul'da üzerime düşeni yaparım!

Kanal İstanbul'u değerlendiren Ahmet Zorlu, "Maliyeti için 15 milyar dolar diyorlar. Türkiye'nin 2 trilyon dolarlık ekonomisi olacağı söyleniyor. 15 milyar dolar bunun içinde bir şey değil" dedi..



Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Başbakan Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı Kanal İstanbul Projesi'nde yatırımcı olmakla ilgili olarak "Görev düşerse, 'başımız üstüne' deriz" dedi. Doğa Koleji'nin t-MBA Eğitim Programı'na katılan lise öğrencileri için düzenlenen konferansa katılan Zorlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Projeyi değerlendiren Zorlu, "Çok güzel. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Bunu değerlendirelim. Sayın Başbakan ve emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi. Zorlu, projenin İstanbul'un bir dünya şehri olmasını ve sayılı bir yere gelmesini sağlayacağını ifade etti. Maliyetiyle ilgili soru üzerine Zorlu, "Maliyeti benim kestirebilmem mümkün değil. 15 milyar dolar olacağı söyleniyor. Türkiye'nin 2 trilyon dolarlık bir ekonomi olacağından bahsedilirken, 15 milyar dolar bunun içinde bir şey değil" diye konuştu.


'ZORLU CENTER'A İLGİ ÇOK'
İstanbul Zincirlikuyu'da inşasının devam ettiği Zorlu Center'a yönelik bilgi veren Zorlu, "İlgi çok. Yurtdışından gelip de burada mülk alacaklar. Geçtiğimiz günlerde Hollanda'dan mimarlar geldi. Çok beğendiklerini söylediler" şeklinde konuştu. Bebek'te yedi yıldızlı otel yapma projelerinin halen gündemde olduğunu ifade eden Zorlu, "önümüzdeki günlerde başlayacak gibi bir şey söyleyemem. Belli bir tarih yok. Üzerinde çalışıyoruz" dedi.
 
'HAYAL KURUN AMA HAYALCİ OLMAYIN, ÜLKENİZE SAHİP ÇIKIN'

Doğa Koleji'nin çeşitli kampuslarından gelen yaklaşık 3 bin öğrenciye hitaben konuşan Zorlu, "Hedefler koyarken hedeflerinizi büyük tutun. Hayal kurun ama hayalci olmayın. Dürüstlüğü elden bırakmayın. Ülkenize, ailenize, işinize, sahip çıkın" tavsiyesinde bulundu. Girişimcilik üzerine konuşan Zorlu, "Ben hayat mektebinden mezun oldum. Patronken mal satmaya gittiğimde bana 'Ufaklık gel' derlerdi. 15 yaşında iş yaşamına başladım. Her zaman hedefler koydum, hayaller kurdum. Ama hayalci olmadım. O hayallerimizi bir bir gerçekleştirdim" dedi.
Habertürk


Geri Dön