25 / 04 / 2024

Ahmet Zorlu: Karayolları arsası devletin B planı olmalı

Ahmet Zorlu: Karayolları arsası devletin B planı olmalı

Zorlu, Karayolları arazisini alırken bazı taahhütlerde bulunduğunu anımsatarak, "Onların istediğinden bir metre bile taşmadım. Ben gizli kapaklı bir iş yapmadım." dedi



Ahmet Zorlu, Karayolları arazisini alırken bazı taahhütlerde bulunduğunu anımsatarak, "Onların istediğinden bir metre bile taşmadım. Ben gizli kapaklı bir iş yapmadım. İstanbul'a dünyanın konuşacağı bir yer kazandırmak peşindeyim" dedi.

-800 milyon dolar yatırdınız. 2010'da bu proje bitecek derken gecikmeler yaşanıyor. Hiç pişmanlık duymadınız mı?

Eğer başka bir ülkede yatırsaydım pişman olabilirdim. Kendi ülkeme yatırdığım için hiç pişman değilim. Ülkeme yaptığım her yatırımdan haz ve mutluluk duyarım. Biz bir yerlerde kapalı kutular arkasında bir şey yapmadık ki. İstanbul'a yeşil alanı bol, dünya çapında bir yer kazandırmak istiyoruz. Öyle ki Avrupa'da bile böyle bir yer yok.

-Diyelim ki Danıştay'ın son kararı da imar planının iptali yönünde oldu. Moda deyimle burası ile ilgili B planınız var mı?

Devletin B planı olacak. Ben yanlış bir şey yapmadım, belirli şartlarla devletten aldım. Bizim bir takım taahhütlerimiz, kabullerimiz var. Devlet onu üstlenecek tabii. Ama ben hukuka inanıyorum. Biz burada kalkıp 250 metre yüksekliğinde bir şey yapmıyoruz. Taahhütlerimizin bir metre fazlasına taşmadık. Bize dediler ki şu kadar alanda inşaat yapabilirsiniz biz de bir gram taşmadan onu yapıyoruz. Çevreye zarar vermemek için Büyükşehir Belediyesi'ne gittik metro ve yol bağlantılarını da biz üstlendik.

Vatandaş yolumu kesiyor

-Burası bittiğinde nasıl bir yer olacak?

İki yık sonra gelin çehresini görün. Geçtiğimiz aylarda Las Vegas'a gittim. Kumar oynamak için değil tabii. Orada müzik ile birlikte haraket eden su oyunları buarada da olacak. Arazi maliyeti ile birlikte buraya 2 milyar dolar harcayacağız. Ülkeme bu parayı yatırdığım için mutluyum. Hak yerini bulur. Biz buraya bir şeyleri çarparak almadık. açık ve şeffaf bir ihale girip aldık. Bankayı sattığımızda bu ülkeye 3 milyar 250 milyon dolar para girdi. 2001'de 4 milyar dolar IMF parası girdiğinde yer yerinden oynamıştı. Ben bu parayı istesem yurtdışına da çıkartırdım. Hazine'den izin alır yurt dışına götürürdüm. Ben buraya 800 milyon dolar yatırdım, alınan para ile Karayolları alacağı olan müteahhitlerin parasını ödedi. Halk için yol yaptı. Keşke devlet elindeki tüm arazileri böyle şeffaf bir şekilde satsa. Vatandaş benim yoluma çıkıp, "Zorlu sen bu ülkeye hizmet ediyorsun niye seni engelliyorlar" diye soruyor.

Hacer Gemici/Gazete Habertürk


Geri Dön