23 / 04 / 2024

Ahşap yapılar deprem riski taşımıyor!

Ahşap yapılar deprem riski taşımıyor!

İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi'ni gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirtti.



İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 'Geleceğin Yaşam Alanları, Yeşil Binalar Söyleşisi' adıyla, geleceğin yaşam alanlarını, dünyada ve Türkiye'de gelinen süreci ele aldı. 


'EZBERLERİ BOZMALIYIZ' 

Ulusal Enerji ve Ekoloji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Çelik Erengezgin, ahşap yapıların hem çevreci hem de depreme dayanıklı olduğunu belirterek. "Ahşap yapılar sağlık ve deprem riski taşımıyor, yanma ve çürüme tehlikesi de kalmadı. Doğru yer, yön, malzeme ve tasarımla tasarruf sağlayabiliriz. Geleceğin yaşam alanlarından söz edeceksek bazı ezberleri bozmalıyız" diye konuştu. 


ÇEVRE DOSTU MALZEMELER

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Fatih Er de, Bursagaz'ın yeşil binasının proje yöneticiliğini yaptığını belirterek, binanın inşaatı sırasında yaşadığı deneyimleri öğrencilere aktardı. Fatih Er. "Malzemelerin hem çevre dostu hem de en son teknolojik ürünler olmasına özen gösterdik. Sertifikasyon sürecinde bu önemli" dedi. 


'Dönüşüm bütün olmalı' 

ÇEDBİK Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Tolga Özdemir ise, yeşil binaların kentsel dönüşümle birlikte ilerlemesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Özdemir. "Sadece bina dönüşümü var. Mahalle bazında dönüşmesi gerekiyor. Yeşil bina, yeşil mahalle sürecini nasıl kentsel dönüşüm teşviklerinin içine dahil ederiz? noktasında çalışmalar yapıyoruz. Sertifikasyon süreçlerinde önemli olan bütün şekilde dönüşümdür" dedi. 


Posta Bursa


Geri Dön