26 / 04 / 2024

Ahşap zemin seçimi nasıl yapılır?

Ahşap zemin seçimi nasıl yapılır?

Seçtiğiniz zemin ahşap veya halı olabilir. Ve daha çok görüldüğü üzere her ikisinin olduğu seçimleri tercih edebilirsiniz. Ama bu seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?



Eviniz için döşemeyle ilgili yapacağınız seçim, dekorasyonu etkilediği gibi göz önünde tutulması gereken ayrıntılarıda beraberinde getirir. Seçtiğiniz  zemin ahşap veya halı olabilir. Ve daha çok görüldüğü üzere her ikisinin olduğu seçimleri tercih edebilirsiniz. Ama bu seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?


Sizlerin işini kolaylaştırmak için vereceğimiz tavsiyleri aktarmayı, ahşap zeminler üzerinden yapalım. Ahşap zeminler sağlıklı, temizliği kolay ve uzun yıllar kullanım imkanı suran bir üründür. Öncelikle ahşap zemin olarak sunulan seçimlerin arasından hangisie karar vereceğimizi belirleyelim. Mesela laminat parke yada zeminde farklı bir etki yaratan ahşap karolar.


Ahşap zeminlerin yerini belirlerken genel olarak , zeminin yıpranması için etki gören ve temizliğinin kolay olmasını istediğiniz yerleri seçin.Üstünde çok zaman geçirdiğiniz mekanlar ahşap ise zeminin yıpranması söz konusu olmaz.


Ahşabın bir başka faydası ise şu. Eğer ahşap kapladığınız mekanın dikkat çekmesini istiyorsanız renk ve parlaklık konusunda daha canlı seçimler  yapmanız, bu isteğiniz konusunda size yardımcı olabilir. Ama unutmamak gerekir koyu renk ahşap oda da hep dramatik bir hava yaratır.


Bu seçimin yapılmasının en güzel yanlarından biri ise halıların ahşapla birlikte gösterdiği uyumdur.


Hürriyet Yazar Kafe


Geri Dön