25 / 04 / 2024

AİBÜ'de hedef Ziraat ve Doğa Fakültesi'nin temelini atmak!

AİBÜ'de hedef Ziraat ve Doğa Fakültesi'nin temelini atmak!

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, ikinci kez rektör seçildi. Üniversitenin yeni hedeflerini anlatan Rektör Coşkun Ziraat ve Doğa Fakültesi kurulacağını söyledi...




Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, ikinci kez rektör seçildi. Üniversitenin yeni hedeflerini anlatan Rektör Coşkun Ziraat ve Doğa Fakültesi kurulacağını söyledi.


9 Ocak’ta yapılan ve AİBÜ akademisyenlerinin oy kullandığı seçimde 289 oy alarak 1’inci aday çıkan ve ardından YÖK’ün hazırladığı sıralama listesinde 1’inci aday olarak Çankaya’ya sunulan Prof. Dr. Hayri Coşkun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla AİBÜ’ye yeniden rektör olarak atandı. İkinci kez rektör seçilen ilk isim olan Prof. Dr. Coşkun, yeni dönemde üniversitede gerçekleştirilecek yenilikleri anlattı. 


“FAKÜLTE SAYISINI, ÖĞRENCİ POTANSİYELİMİZİ ARTTIRDIK”


2010 yılından sonra büyüme sağlandığını söyleyen Rektör Coşkun, “2010 yılında göreve geldiğimde üniversitemizin 5 tane fakültesi vardı. Biraz öncesine gidersek, 2006’da Düzce’deki tüm birimlerimiz ayrı bir üniversite olarak şekillendi. Ve dolayısıyla bir küçülme yaşamış olduk. 2010 yılına kadar da çok fazla bir büyüme olmadı. Ama 2010’dan sonra ciddi bir büyüme ihtiyacı vardı üniversitede. Hiç olmazsa, ideal bir üniversite yapısına kavuşmamız adına o stratejiyle birlikte çalışmalara başladık. Parametrelerimizi değerlendirdiğimizde, Bolu’yu da ele alarak 10-12 fakülteli, 30 bin öğrencili bir üniversiteyi oluşturmak hedefimiz oldu. Öğrenci sayımızı 16-17 binden 25-26 bine getirmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda açılan birimler tam doluluğa ulaştığında öğrenci sayısı 30 bine ulaşacaktır.” dedi. 


“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ İLE BÖLGEYE HİZMET VERİYORUZ”


Göreve başladığında 5 fakülte olduğunu hatırlatan Coşkun, şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizde beş fakültemiz faaliyetteydi. Buna ilaveten göreve geldiğimde inşaatı sürmekte olan Güzel Sanatlar Fakültesi hızla tamamlanıp, eğitim öğretime başlatıldı. Diş Hekimliği Fakültesi devreye alındı. Çok kısa bir süre içerisinde, yoğun bir çalışma mesaisiyle beraber Diş Hekimliği Fakültesi bugün artık kendi binalarında hem eğitimlerini, hem de klinik hizmetlerini sürdürür hale gelmiş durumda. Fakültemiz kısa süre içerisinde yapıldı. En son teknolojiye sahip cihazlarla da donatıldı. Diş tedavilerinde önemli hizmetlerde bulunuyor. Bütün bölgeye hizmet verir haldeyiz. Diş Hekimliği Fakültesi’nin üniversitemize kazandırılması belki de en önemli hizmet. En büyük eserimiz bu olmuş oldu.” 


İLAHİYAT FAKÜLTESİ’NDE GERİ SAYIM


Ali Ericek’in katkılarıyla İlahiyat Fakültesi’nin kurulduğunu belirten AİBÜ Rektörü sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunun yanında kısa süre içerisinde İlahiyat Fakültesi devreye sokuldu. Bu fakültenin devreye sokulmasında, binasının yapımında Sayın Ali Ericek’in çok büyük katkıları oldu. Bütün fiziki mekanlarının yapımını Ali Ericek üstlendi. Bunun yanı sıra bir uygulamalı camii de yapmak suretiyle tüm altyapı hazırlanmış oldu. Akademik yapılanmayı da iyi bir hale getirmiş durumdayız. Kısa süre içerisinde bu noktaya gelmek kolay değildi. Ama bir buçuk iki yıl içerisinde İlahiyat Fakültesi devreye alınmış oldu.” 


İŞTE YENİ DÖNEM HEDEFLERİ


Sıradaki fakülte hedefinin Ziraat ve Doğa Fakültesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Hayri Coşkun, “Bunun için şu anda yatırım programlarımızda gerekli ödenekler var. Bu seneki hedefimiz, bu fakültenin temelini atmak. Diğer yandan mühendislik ve mimarlık binamızın ek bina inşaatı sürüyor. Bu sene tamamlamayı düşünüyoruz. Orası tamamlandıktan sonra da kalan bölümlerimizin açılması için gayretlerimiz devam edecek. Yine iki önemli merkez binası yapıldı. Bunlardan birincisi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Merkezi-Araştırma ve Uygulama Merkezi. Bu merkezimizin bina yapımı tamamlandı. İçine cihazların alımı gerçekleşmekte ve yakın zamanda hizmete açılacak inşallah. Hem bilimsel anlamda, hem de belki de sanayiye hizmet anlamında önemli fonksiyon görecek. Diğer merkez binamız ise Nükleer Radyasyon Dedektörleri Geliştirme ve Araştırma Merkezi. Burası da radyasyonlu ortamlarda radyasyonun ölçülmesinde kullanılacak sensörlerin üretilebileceği bir merkez. Bu merkez içinde artık sona gelinmiş bir durumdayız.” ifadelerini kaydetti. 


SOSYAL TESİS VE YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULDU


Hayri Coşkun sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunların yanı sıra sportif alan, lojman ve diğer sosyal tesislerinde kampüse kazandırılması gerekiyor idi. Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yaptığımız önemli çalışmaların birisi de deprem zamanında yapılmış olan prefabrik lojmanlarımızın yıkılıp yerine betonarme 162 lojmanın hizmete sokulmasıydı. Bu çalışmamız da bitmek üzere. Tüm bu çalışmalar hem merkez kampüsümüzde, hem de ilçelerimizde çok yoğun bir gayretle devam etmekte. Hem merkez kampüste, hem de ilçelerdeki alanlarımızda iki kat ve iki kata yakın büyümeler yaşandı.”


Malatya Gerçek


Geri Dön