29 / 03 / 2024

Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı!

Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı!

Kat malikleri apartmandaki ortak giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmak ile yükümlü oluyor. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, yönetim uyarıda bulunabiliyor. Peki, aidatını ödemeyen kat malikine uyarı nasıl yapılır?



Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı!

Kat malikleri apartmandaki kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor.


Ancak yine de bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, yönetim uyarıda bulunabiliyor. Peki, aidatını ödemeyen kat malikine uyarı nasıl yapılır?


Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. 


Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde beş hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür.


Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı örneği..

NOTERLİĞİNE


KEŞİDECİ :

VEKİLLERİ :

MUHATAP :

K O N U :


A Ç I K L A M A :

1- Sayın muhatap, yukarıda adresiniz olarak belirtilen yerde ikamet etmektesiniz …… yılı aidat bedeli aylık ……… YTL’dır …… yılına ait, ………, ………… ve ………… ayları olmak üzere toplam …… YTL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır


2- Genel Kurul toplantısında, Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 10 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir


3- Sayın muhatap, işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ……… YTL aidat borcunuzu % 10 gecikme faizi ile birlikte olmak üzere ……… YTL olarak ödemenizi, aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını, bu uğurda yapılacak her türlü masraf ve avukatlık ücretinin de tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz


Sayın Noter; üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını, tebliğ şerhi verilecek diğer nüshasının ise tarafımıza verilmesini talep ederiz


Saygılarımızla,


Keşideci Vekili



Aidat ödenmemesi nedeniyle tahliye!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön