23 / 04 / 2024

Aile konutu şerhi dilekçesi 2016!

Aile konutu şerhi dilekçesi 2016!

Malik olmayan eş, gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi koyabiliyor. Bunun için bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi dilekçesi 2016..



Aile konutu şerhi dilekçesi 2016!

Eşlerin süreklilik gösterecek şekilde çocukları ile birlikte oturdukları konut aile konutu oluyor. Eşlerin maliki olduğu veya kira yoluyla edindikleri konutlar aile konutu olabiliyor. 


Konutun sahibi olmayan eş, tapu sahibi eşin tasarruf hakkını kısıtlamak amacı ile tapuya aile konutu şerhi koyabiliyor. Malik olmayan eş, gerekli belgeler eşliğinde malik eşin rızası ya da mahkeme kararı aranmaksızın ve harçsız olarak aile konutu şerhi koyabiliyor. 


Bu süreçte tapu müdürlüğüne bir dilekçe verilmesi gerekiyor. Aile konutu şerhi dilekçesi 2016 örneğiaşağıda yer alıyor:


Aile konutu şerhi dilekçesi 2016 örneği:


............. TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE


AİLE KONUTU ŞERHİ 


KOYDURMAK İSTEYEN : 

ADRESİ :

KONU   : Aile konutu şerhi konulması Talebinden ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR : 

1. Tapuda,..... Mevkii ......Pafta ......Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz eşim ............. adına kayıtlıdır. Söz konusu taşınmazı eşim ile birlikte yıllardır ortaklaşa yaptığımız tasarruflar ve çalışmalar neticesinde almış bulunmaktayız. Almış olduğumuz bu taşınmazda birlikte oturmaktayız. Aile konutu olarak özgülenmiştir.


2. Medeni Kanunun madde 194/3 “....Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin konulmasını isteyebilir..” hükmü uyarınca taşınmaza aile konutu şerhi konulmasını istiyorum.


NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden dolayı Tapuda,..... Mevkii …Pafta ...Parsel’de kayıtlı bulunan taşınmaz üzerine aile konutu şerhinin konulmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. Saygılarımla.

                                              

Ad Soyad         


EK : Nüfus kayıt örneği


Aile konutu şerhi harcı ödenir mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön