28 / 03 / 2024

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü yeni yerinde!

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü yeni yerinde!

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü Mücelli Caddesindeki yeni binasında hizmet vermeye başladı. 2013 yılında inşaatına başlanan bina için 3,9 Milyon TL harcandı.




Malatya İl Özel idaresi tarafından 3 Milyon 905 TL bedel ile ihale edilerek 27 Eylül 2013 tarihinde inşaatına başlanan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binası tamamlanarak hizmete girdi. Osmanlı ve Selçuklu mimari stilinin modern bina stiliyle birleştirilmesi sonucu elde edilen yapı içerisinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’de yer alacak.Bodrum, zemin ve 4 kat olmak üzere toplamda 6 katlı olarak yapılan binanın son katında yemekhane, dinlenme salonları ve teras yer alırken toplamda binanın içerisinde 100 oda bulunuyor. Binada ayrıca sosyal amaçlı olarak kullanılacak konferans salonu da yer alıyor.


Yeni hizmet binasının faaliyete geçmesi ile ilgili konuşan İl Müdürü Oktay Taş “Amacımız birey, aile ve toplum refahını artırmak amacıyla dezavantajlı kesimler öncelikli olmak üzere tüm toplumu hedefleyen katılımcı anlayışla, adil ve arz odaklı bir anlayışla hizmet vermektir. Huzurevi kampüsü içindeki binamızın şehirden oldukça uzak olduğu için vatandaşlarımız buraya gelme konusunda sıkıntı yaşıyordu. Yeni binamız Malatya’nın her noktasından tek bir araçla ulaşılabilecek bir noktada olması açısından önemlidir. Binada donanımlı ferah odalardan oluşan bir yapı ile hizmet alan vatandaşlarımız daha sağlıklı bir ortamda hizmet alma imkânına kavuşacaklar hem de çalışanlarımız daha sağlıklı bir şekilde hizmet verecekler” diye konuştu.


Hürriyet Yerel







Geri Dön