24 / 04 / 2024

Airport AVM'ye 5 yıldızlı otel yapılacak

Airport AVM'ye 5 yıldızlı otel yapılacak

Airport AVM'ye 5 yıldızlı otel yapılacak, ciroya 9 milyon TL katkı sağlanacak



İSTANBUL Ataköy'de bulunan ve havalimanına en yakın alışveriş merkezi konumundaki Airport Outlet Center, 2010 yılında beş yıldızlı otel inşaatına başlıyor. Alışveriş merkezinin üzerinde yapılacak otelin 160 yataklı olması planlanırken 2009'da 150 milyon TL olan AVM cirosunun da 2011'de 322 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor. Airport Outlet Center Genel Müdürü Burçin Bendegül, sadece otel yatırımından AVM'ye 9 milyon TL'lik ciro katkısı beklediklerini belirterek, otelin yaklaşık 52 milyon TL'ye mal olacağını açıkladı.

Bendegül: "14 katlı otelde, 160 oda, yüzme havuzu, 2 bin kişilik kongre merkeziyle dünya standartlarında bussinesse konforunu sunacağız" diye konuştu.

Airport'taki faturaların yüzde 17'sinin aralarında yurtdışındaki kentlerin de bulunduğu pek çok kente kesildiğini hatırlatan Bendegül, "Alışveriş merkezi üstüne inşa edeceğimiz otelde yerel motiflere de yer vereceğiz, otelin bir katını özel olarak kuyumcusu, takıcısı, halıcısı, dericisi ve hediyelik eşyacısıyla küçük bir kapalı çarşı tarzında dekore edeceğiz" dedi. 
Vatan


Geri Dön