25 / 04 / 2024

Airport Outlet Center´ın üzerine otel inşa edilecek!

Airport Outlet Center´ın üzerine otel inşa edilecek!

Airport Outlet Center´ın üzerine beş yıldızlı, 160 oda kapasiteli otel inşa edilecek



Airport 0utlet Center Genel Müdürü Burçin Bendegül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Airport Outlet Center olarak 2010 yılını hedeflerinin üstünde bir ciro ile kapatacaklarını belirtti. Önümüzdeki 5 yılın perakende sektörü için çok önemli olacağını ifade eden Bendegül, "Sektöre yeni ve büyük oyuncular çok uluslu firmalar hızla giriyor. Perakende sektöründe güçlü olanlar, fark yaratmayı başaranlar ayakta kalırken güçsüz olanlar elenecekler" dedi.

Airport Outlet Center olarak sürekli yeni ve farklı projelere imza attıklarını vurgulan Bendegül, şunları kaydetti:
"2010 yılı sonunda Airport Outlet Center´ın üstüne 14 katlı 5 yıldızlı otel inşasına başlayacağız. Havaalanına en yakın alışveriş merkezi olarak Airport Outlet Center´ın hemen üstüne yapılacak olan ve 52 milyon liraya mal olacak 5 yıldızlı otel en geç 500 gün içinde tamamlanacak.

Yeni yatırımımızla hayata geçireceğimiz 14 katlı otelde, 160 oda, yüzme havuzu, 2 bin kişilik kongre merkeziyle dünya standartlarında iş merkezi konforunu sunacağız."

-"HAVAALANI YANINDA MİNİ KAPALIÇARŞI"-

Birçok Avrupa ülkesinde havaalanlarına yakın lokasyonlarda beş yıldızlı otel ve alışveriş merkezilerinin açıldığını ifade eden Bendegül, "Otel projemizle birlikte hem AVM sirkülasyonunu artırmış hem de alım gücü yüksek müşteriyi çekmiş olacağız" diye konuştu.

Bendegül, uluslararası şirketlerden talep gelen otelin bir katını özel olarak kuyumcusu, takıcısı, halıcısı, dericisi ve hediyelik eşyacısıyla küçük bir "Kapalıçarşı" tarzında dekore edeceklerini belirtti.

-"OTEL İNŞAASI İLE BİRLİKTE AVM DE BÜYÜYECEK"-

Otel inşaatına ek olarak AVM´yi de 7 bin 500 metrekare daha büyütmek istediklerini söyleyen Bendegül, 2010 yılında topladıkları veriler nedeniyle otel yatırımını daha erkene aldıklarını kaydetti.

2010 yılı ikinci çeyreğinden itibaren sepet bazlı tüketim rakamlarının arttığını belirten Bendegül, "Otel yapımını belki 3-4 yıl sonra gerçekleştirecektik. Sekördeki gelişme ve büyümeyle birlikte vakit kaybedilmemesi gerektiğini görüyoruz. Türkiye´nin 2011-2012 yıllarında çok daha iyi noktalara gelebileceğini görebiliyoruz. Dolayısıyla 2011 ve 2012'ye hazırlıklı olmamız lazım" diye konuştu.
AA
Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Airport Outlet´in üzerine 5 yıldızlı otel yapılacak
 

İstanbul´da havaalanı çevresindeki otellere bir yenisi daha ekleniyor. Ataköy´de bulunan Airport Outlet´in üzerine beş yıldızlı otel inşa edilecek

o İstanbul Ataköy´de bulunan alışveriş merkezi Airport Outlet Center´ın üzerine beş yıldızlı otel inşa edilecek. Airport 0utlet Center Genel Müdürü Burçin Bendegül,  Airport Outlet Center olarak sürekli yeni ve farklı projelere imza attıklarını söyledi. Bendegül "2010 yılı sonunda Airport Outlet Center´ın üstüne 14 katlı 5 yıldızlı otel inşasına başlayacağız. Havaalanına en yakın alışveriş merkezi olarak Airport Outlet Center´ın hemen üstüne yapılacak olan ve 52 milyon liraya mal olacak 5 yıldızlı otel en geç 500 gün içinde tamamlanacak. Hayata geçireceğimiz 14 katlı otelde, 160 oda, yüzme havuzu, 2 bin kişilik kongre merkeziyle dünya standartlarında iş merkezi konforu sunacağız" dedi.

OTELE MİNİ KAPALIÇARŞI

Birçok Avrupa ülkesinde havaalanlarına yakın lokasyonlarda beş yıldızlı otel ve alışveriş merkezilerinin açıldığını ifade eden Bendegül uluslararası şirketlerden talep gelen otelin bir katını özel olarak kuyumcusu, takıcısı, halıcısı, dericisi ve hediyelik eşyacısıyla küçük bir `Kapalıçarşı´ tarzında dekore edeceklerini belirtti.
Star


Geri Dön