19 / 04 / 2024

Ajda Pekkan, Saklı Koru Sitesi'ndeki evi için rüşvet mi verdi

Ajda Pekkan, Saklı Koru Sitesi'ndeki evi için rüşvet mi verdi

Ajda Pekkan'ın adı Sarıyer Belediyesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına bulaştı. Soruşturmaya 'Süperstar'Ajda Pekkan'nın da adı karıştı. Pekkan'ın rüşvet iddasıyla savcılığa ifade vermesi bekleniyor



Ajda Pekkan'ın adı Sarıyer Belediyesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına bulaştı. Süperstar'ın mahkemenindin vermediği evinin tadilatı için belediye yetkililerine rüşvet verdiği öne sürülüyor İstanbul Sanyer Belediyesi ne yönelik düzenlenen
yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınlardan 4 u tutuklandı. Soruşturmaya 'Süperstar'Ajda Pekkan'nın da adı karıştı. Pekkan'ın rüşvet iddasıyla savcılığa ifade vermesi bekleniyor.

3 milyon TLlik bağış

İki yıl önce Sarıyer Belediyesinden ayrılan Mahmut Y'nin ihbarı sonucu başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda 72 kişinin ifadesine başvuruldu. Sava, yaklaşık 6 ay süren takibin .'un, unda 6 kişinin gözaltına alınmasını istedi.
 
Operasyonda, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel, Zabıta Müdürü Semra Kartal, eski belediye meclis üyesi Yılmaz Tank, Rıfkı Fahrettin Aktaş ile ihban yapan Mahmut Y, gözaltına alındı. Cumhuriyet Savası tarafından dün sabah sorgulanan şüpheliler, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sanyer Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi 4 şüpheliyi tutuklarken Mahmut Y. ise serbest bırakıldı. şžüpheliler sorgularında, belediyeye bağış topladıklarını, rüşvet almadıklannı savundu. Bağış adı altında toplanan miktarın 3 milyon TL olduğu öne sürüldü.
 
Ev tadilatı başını yaktı

Ajda Pekkan, iddiaya göre Bahçeköy Saklı Koru Sitesi'nde aldığı eve tadilat yapmak istedi. Ancak mahkeme tadilata izin vermedi. Pekkan mahkeme engelini aşabilmek için Sarıyer Belediyesi'nden izin belgesi aldı. Ajda Pekkan'ın izin belgesi karşılığında rüşvet verdiği öne sürülüyor.
Bugün
 


Geri Dön