27 / 04 / 2024

Ak-Kim Kimya 2017'de satışlarını ikiye katlayacak!

Ak-Kim Kimya 2017'de satışlarını ikiye katlayacak!

Avrupa'ya ihracatını yüzde 30 artıran Ak-Kim Kimya 2013-2017 stratejik plan doğrultusunda yatırımlar için toplam 90 milyon dolar tutarında bir bütçe öngörüyor. Şirket, bu yatırımlar doğrultusunda 2017'de satışlarını 2 katına çıkarmayı hedefliyor...



Kimyasal madde üreticisi Ak-Kim Kimya, geçtiğimiz yıl Avrupa'ya ihracatını miktar bazında yüzde 30 artırdı. 2012'yi 144 milyon dolar ciroyla kapatan firma, bu yıl yüzde 11 büyümeyi ve 2017 yılında net satışlarını iki katına çıkarmayı hedefliyor. 


Ak-Kim Kimya Genel Müdürü Fatih Tanverdi, 2012 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, yaşanan ekonomik krize rağmen Avrupa pazarında tonaj bazında yüzde 30 büyüme gerçekleştirdikleri söyledi. Tanverdi, kağıt ve su kimyasalları satışlarında miktar bazında yüzde 49, tekstil kimyasallarında ise yüzde 22 artış kaydettiklerini belirtti. Bu yılki büyüme hedeflerinin yüzde 11 olduğunu dile getiren Tanverdi, "2012'yi 144 milyon dolar ciro ile kapattık. Büyümemizin devamlılığını sağlayabilmek amacıyla 2013-2017 stratejik planımız doğrultusunda yatırımlarımız için toplam 90 milyon dolar tutarında bir bütçe öngörüyoruz. Bu yatırımlarımız doğrultusunda 2017 yılında net satışlarımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 


5 milyon TL'lik Ar-Ge yatırımı ile 50 farklı ürün geliştirildi 


Bir ülkenin kimya sanayisinin gelişmiş olmasının, o ülkenin önemli gelişmişlik göstergelerinden biri olduğuna işaret eden Tanverdi "Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımızın meyvelerini toplamaya başladık. Toplamda 5 milyon TL Ar-Ge yatırımı yaparak, performans kimyasallarında 50 yeni ürün geliştirdik. Yeni Ar-Ge binamızı devreye almaya hazırlanıyoruz. Ar-Ge'den aldığımız rekabet gücümüzle, yatırımlarımıza önümüzdeki yıllarda da devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Tanverdi, Ak-Kim'in 2012'de Kalite Kontrol Laboratuvarı Modernizasyonu için 1,4 milyon TL, Ar-Ge süreç ve ürün geliştirmesi için 1,6 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını anlattı. Geçtiğimiz yıl 7 milyon TL bütçeli depolama ve lojistik merkezi yatırımının tamamlandığına da dikkat çeken Tanverdi, bu sayede depolama ve sevkıyat faaliyetlerinin uygun, güvenli ve verimli koşullarda gerçekleştirilerek maliyetlerin azaltıldığını ve fabrika içi lojistik trafiği kaynaklı muhtemel risklerin ortadan kaldırıldığını kaydetti.


Yaklaşık 55 ülkeye ihracat yapıyor 


Ak-Kim, 1977'den bu yana Akkök Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Firma, Yalova ve Çerkezköy'de yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alana kurulu, yüksek teknolojiye sahip 3 fabrika ve 20'ye yakın üretim tesisinde uluslararası pazarda kabul görmüş inorganik, organik kimyasallar ve tekstil yardımcı maddeleri ile kağıt ve su kimyasalları, çimento öğütme, beton katkı ve yapı kimyasalları üretiyor. Şirket, yıllık 600 bin tonluk üretim kapasitesine sahip tesislerinde 500'ü aşkın farklı kimyasal maddenin üretimini gerekleştiriyor. Firma, yurtdışında 5 kıtada yaklaşık 55 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.


DÜNYA


Geri Dön